Sve je gotovo: Krupa u Premijer ligi!

Dva kola prije kraja

Sve je gotovo: Krupa u Premijer ligi!

A. Beganović

Krupa je sjajnu sezonu krunisala titulom prvaka Prve lige Republike Srpske i samim tim povratkom u društvo najboljih, gdje su trebali i igrati, no odustali su od Premijer lige zbog velikih troškova.

Fudbalski klub Krupa u narednoj sezoni će igrati u Premijer ligi s obzirom da je dva kola prije kraja i matematički osigurao titulu prvaka Prve lige Republike Srpske.

Iza Krupe je još jedna fenomenalna sezona. Nakon što su u prošloj na zelenom terenu osigurali ostanak u društvu najboljih te potom odlučili zbog troškova "spustiti" se u niži rang, ovom klubu predviđana je brza propast.

Međutim, porodica Ilić koja godinama vodi brigu o klubu nije na taj način razmišljala. Napravljen je plan, ekipa je podmlađena, a veliko povjerenje je dato mladom šefu struke Vladimiru Iliću i njegovim saradnicima.

Napravljen je novi, podmlađeni tim, a kako je sezona odmicala bilo je jasno da će Krupa voditi glavnu riječ. Prvi dio sezone izabranici Vladimira Ilića su okončali na prvom mjestu tabele, a dva kola prije kraja su i matematički osigurali povratak u društvo najboljih.

Danas je Krupa na gostovanju savladala Ljubić (4:2), a kako su Sloga i Sloboda u derbiju podijelili bodove u Krupi je otvoren šampanjac.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Inače, u današnjoj pobjedi protiv Ljubića briljirao je Emanullah Blažević koji je postigao tri pogotka, dok se u listu strijelaca uspisao i Slobodan Đekić. Oba pogotka za Ljubić je postigao Aleksandar Žižak.

Dva kola prije kraja Krupa ima 69 bodova, Sloga i Sloboda i Slobda iz Novog Grada imaju po sedam manje, dok je na samom dnu Budućnost sa samo 10 sovojenih bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi