Sve je izvjesnije da će Real biti prvak
Foto: EPA

Pala i Sevilla

Sve je izvjesnije da će Real biti prvak

Edmir Škorić

Real Madrid je bio siguran u susretu 37. kola španske La Lige protiv Seville (4:1).

Real Madrid za vratom ima Barcelonu i momčad Zinedinea Zidanea nema vremena za opuštanje, pa je morala pod svaku cijenu da dobije i Sevillu na Santiago Bernabe.U

Real je uspio u tome, slavio je s 3:1 i primakao se tituli. Ima isto bodova kao i Barca na kolo do kraja, no ima i utakmicu manje od Katalonaca. Dakle, Realu u naredne dvije utakmice trebaju samo četiri boda za titulu.

Sevilla je izdržala samo 10 minuta u Madridu, a onda je Nacho postigao gol za 1:0, a ubrzo je Cristiano Ronaldo povisio na 2:0.

Početkom drugog dijela Stevan Jovetić je smanjio na 2:1, vratio nadu Andalužanima, no ROnaldo u 78. minuti postiže lijep gol i rješava pitanje pobjednika.

Od ostalih mečeva, vrijedi istaći važnu pobjedu Sportinga, remije Villarreala i Deportiva (0:0), odnosno Athletica i Leganesa (1:1).

Betis i Atletico odigrali su 1:1, dok je duel Real Sociedada i Malage završen rezultatom 2:2. 

La Liga, 37. kolo:
Real Madrid - Sevilla 4:1 (Nacho 10, Ronaldo 23, 78, Kroos 83/ Jovetić 49)
Athletic - Leganes 1:1 (Aduriz 14/ Szymanowski 61)
Betis - Atletico 1:1 (Ceballos 57/ Savić 66)
Sociedad - Malaga 2:2 (Prieto 31 - penal, Jon 86/ Hernandez 45, Recio 76)
Villarreal - Deportivo 0:0

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije