Sve je moglo biti drugačije: Kako je Lionel Messi mogao zaigrati za Španiju
Messi je ipak želio samo igrati za Argentinu

Španci su bili uporni u namjeri da Argentinac zaigra za ovu reprezentaciju

Sve je moglo biti drugačije: Kako je Lionel Messi mogao zaigrati za Španiju

S. Pašalić

Lionel Messi je 29. juna 2004 godine debitovao za reprezentaciju Argentine do 20 godina.

Igrač Barcelone nije u svojoj karijeri imao previše uspjeha s reprezentacijom Argentine, a rijetki se sjećaju da je Messi jednom davno ustvari mogao zaigrati i u dresu Španije.

Pred Svjetsko prvenstvo igrača do 17 godina koje se 2003. godine održavalo u Finskoj, Nogometni savez Španije je pokušao da ubijedi igrača Barcelone da bude dio njihovog tima.

Tada je Cesc Fabregas vodio španski tim do finala, a Messi i njegov otac su jasno poručili da zvijezda katalonskog tima želi igrati samo za Argentinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španija je i nakon toga pokušavala ubijediti Messija da zaigra za ovu reprezentaciju, ali je njegov otac Jorge Messi je iskoristio dolazak Marcela Bielse u Kataloniju i pokušao ga ubijediti da je igrač Barcelone spreman da zaigra za reprezentaciju Argentine.

Nakon što su vidjeli video snimak Messija, u stručnom štabu Argentine su odlučili da je igrač Barcelone dovoljno dobar za reprezentaciju te je sa 17 godina debitovao za ovaj tim.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmaRam4
Da su Ibrahimović, Seferovic, Lovren, Rakitic, Corluka, Halilovic, Jelavic, Hrgota, Petric, Marin, Mandzukic, Jedvaj, Handanovic, Arnautovic, Junuzovic, Gudelj, Vejinovic, Gavranovic.. igrali za zemlju kojjeg su porijekla, to jeste BiH, sve bi bilo drugacije
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi