Sve je spremno za neočekivani derbi!

Vraćamo se premijerligaškim uzbuđenjima

Sve je spremno za neočekivani derbi!

Pred nama je novi vikend ispunjen premijerligaškim uzbuđenjima, a derbi devetog kola se igra danas, već od 16:30.

Teško da bi pred početak sezone neko okarakterisao duel Tuzla Cityja i Sarajeva derbijem, ali Bošnjakovićevi izabranici igraju sjajno, prvi su na tabeli, a kada igraju prvi i drugi to se mora nazvati derbijem.

Šta više, današnje rivale, koji će snage odmjeriti na Tušnju, dijeli svega jedan gol. I Tuzla City i Sarajevo imaju po 17 bodova, ali mlađi tuzlanski premijerligaš ima za gol bolju gol razliku.

"Tabelarno je derbi. Gol je razlike između dvije ekipe. Sigruno da City ima kvalitet i da će biti silno motivisani da nas pobijede. Uspjeli smo odmoriti u Kupu neke igrače i očekujemo da će ekipa biti spremna za igru. Na njima je da pokažu koliko su se uspjeli osvježiti i pripremiti za utakmicu. Pokušat ćemo odigrati što je moguće bolje i napraviti dobar rezultat. City ima tri četiri kvalitetna igrača na koje treba obratiti pažnju", izjavio je jučer trener Sarajeva, Husref Musemić, pred polazak u Tuzlu.

Da je ekipa Tuzla Cityja itekako motivisana moglo se vidjeti i iz izjave trenera Milenka Bošnjakovića.

"Respektujemo njihove igrače, trenera, Sarajevo kao klub i sve ono što rade. Jedini su od najboljih, imaju dobru ekipu, tradiciju, vjerne navijače... Ako se uzme u obzir da su aktuelni osvajači dvostruke krune, to dovoljno o njima govori", istakao je Bošnjaković, pa dodao:

"Moram reći da se ne bojimo Sarajeva. Ući ćemo u utakmicu hrabro, bez kalkulacija, onako muški. Pokušat ćemo da se zadržimo na vrhu, gdje se lako dolazi, ali se teže zadržati. Uživamo u svakoj minuti na liderskoj poziciji."

Interesantno je da se u prvoj postavi Tuzla Cityja danas može očekivati nekoliko bivših fudbalera Sarajeva (Sesar, Zlatković, Crnkić, Husejinović), a neki od njih bi mogli imati dodatni motiv protiv svog nekadašnjeg tima - da sada kada je ekipa u odličnoj formi pokažu koliko vrijede.

Treba istaći i da je jučer postalo jasno da Husref Musemić za današnji susret neće moći računati na povrijeđenog Nebojšu Gavrića.

Aktuelni prvak države, FK Sarajevo, je favorit na Tušnju, pa tako kladionica MOZZART na pobjedu bordo tima nudi kvotu 2.15.

U istom terminu počeće i meč Mladost - Sloboda, u kojem domaćin iz Doboja kod Kaknja mora ići na pobjedu, dok će i Tuzlaci pokušati doći do treće pobjede u četiri meča i dodatno se približiti vrhu.

Nakon toga slijede još dva zanimljiva duela. Borac će na Gradskom stadionu u Banjaluci (19:00) dočekati Široki Brijeg kojem su očajnički potrebni bodovi, dok će posebnu pažnju privlačiti i duel na Grbavici. Naime, od 19:30 se igra meč Željezničar - Radnik.

Plavi sa Grbavice će navijati za remi na Tušnju kako bi se u slučaju pobjede nad Radnikom vratili na lidersku poziciju, ali će imati izuzetno težak zadatak s obzirom da su Bijeljinci u naletu forme i da su vezali tri pobjede. Bez obzira na dobru formu Radnika, Željezničar je izraziti favorit prema kladionicama, pa tako MOZZART na trijumf domaćina nudi kvotu 1.50.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Njihove šanse najviše vidim u kvaliteti igrača. Pokušat ćemo na terenu naše dobre strane istaći, a njihove neutralizirati, kao što smo to uradili u Bijeljini. To bi već bio dobar početak za nas. Ako ne budemo igrali tako, onda možemo imati jako nezgodnu utakmicu", poručio je trener Željezničara Amar Osim.

Na kraju treba dodati da se sutra igraju još dvije utakmice 9. kola Premijer lige BiH, Zrinjski - Čelik i Zvijezda 09 - Velež.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SrcuDragaBojaPlava
Vratice im Tuzla City za proslu sezonu kad su uzeli 1:0. Tako da su nastimali dvicu. Sipa ce imati posla.
2 6
Plavi orkestar
Mozda se punac danas ukaze sa 20 000...ko’ Gospa u Medjugorju.Pošto im je Husic vec jednu titulu donio i treba da ga tretiraju ko’ Gospu.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi