Klub potvrdio: UEFA žestoko kaznila Sarajevo

Zbog propusta u organizaciji

Klub potvrdio: UEFA žestoko kaznila Sarajevo · Zvanično

Danas su se pojavile informacije da je krovna kuća evropskog fudbala, UEFA, žestoko kaznila FK Sarajevo i HŠK Zrinjski.

Sada su ove informacije i potvrđene, barem kada je u pitanju FK Sarajevo.

Naime, iz Sarajeva su upravo potvrdili da je odlukom disciplinskog organa UEFA-e klub kažnjen sa 28.000 eura zbog organizacionih propusta na utakmici 3. pretkola Lige Evrope.

Delegat UEFA je tokom utakmice Sarajeva i BATE-a na Bilinom polju evidentirao blokirana stepeništa, upotrebu pirotehničkih sredstava i ubacivanje predmeta na teren.

Također, ubacivanje predmeta na teren za posljedicu je imalo pomjeranje tehičkog osoblja gostujuće ekipe ispred tribine Zapad, dok je u 77. minuti utakmica i prekinuda.

Ukoliko se u narednih godinu dana na domaćoj utakmici Europa lige ili Lige šampiona FK Sarajevo dogode isti organizacioni propusti kao protiv BATE Borisova, Sarajevo će biti automatski kažnjeno djelimičnim zatvaranjem najmanje 3.000 mjesta na tribini predviđenoj za najvatenije navijače na narednoj utakmici.

"Nakon prvog dopisa koji je UEFA dostavila u mjesecu avgustu, Fudbalski klub Sarajevo je u roku od 7 dana uložio argumentovanu žalbu koja je drastično smanjila novčanu kaznu, što je rezultiralo time da Sarajevo nije kažnjeno suspenzijom stadiona. Kao olakšavajuća okolnosti pri izricanju kazne bila je činjenica da je Fudbalski klub Sarajevo prvi put organizator utakmice na stadionu Bilino polje... Nakon utakmica prvog kola kvalifikacija Lige šampiona protiv Celtica, Sarajevo je uložilo žalbu na UEFA-in dopis za sankcionisanjem zbog zarađenih 5 žutih kartona, te je žalba uvažena. Obzirom da je naknadno u okviru Europa lige Sarajevo zaradilo ukupno šest žutih kartona, UEFA je izrekla presudu u visini od 6000 eura", istakli su iz FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, klub se Koševa je u svom zvaničnom saopštenju apelovao na navijače da se u budućnosti suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava tokom utakmica.

Podsjetimo, vjeruje se da je Zrinjski kažnjen sa ukupno 59.500 eura, ali potvrde iz mostarskog kluba ili UEFA-e još nema.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DobarDam
Treba paliti i prekidati utakmice sve dok se ne dovedu strucnjaci koji ce znati posloziti ekipu tako da se ne bruka kao sa glupim husrefom
7 9
nedoni46
kao navijač sarajeva kažem da je kazna preblaga, dajte nam 100 hiljada eura kaznu, pa će nakon par puta klub javno istupit i reći ne trebate nam ako ćete nas više koštat nego koristi donijeti. ne osporavam kod nas kad je liga da se pale ali šabane ne možeš na evropskoj tekmi nikako ****m mu kolac
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi