Sve je to karma: Uvreda koja se sinoć osvetila Guardioli
Pep Guardiola je u prošlosti često komentarisao Tottenham. Sinoć mu se to obilo o glavu (Foto: EPA)

Imao je nepotreban istup prije godinu i po dana

Sve je to karma: Uvreda koja se sinoć osvetila Guardioli

Midhat Šljivak

Pep Guardiola se sa svojim Manchester Cityjem oprostio od učešća u Ligi prvaka.

Iako su Građani bili ogromni favoriti u duelu protiv Spursa, City na kraju nije uspio da prođe u polufinale, iako su na domaćem terenu slavili sa 4:3.

Loša utakmica na stadionu Tottenhama na kraju je koštala Građane, ali bilo je tu i dosta karme iz prošlosti, kada je španski trener poprilično vrijeđao Spurse izjavama.

Tako je u oktobru 2017. godine menadžer Cityja prozvao Tottenham kao tim Harry Kane i to dok je govorio o Chelseaju i Manchester Unitedu.

"Chelsea je prošle sezone dobio 13 uzastopnih utakmica. Bili su nepobjedivi, osvojili su prvenstvo. Ove sezone im je teže jer igraju Evropu, a tu imamo United i tim Harry Kane koji u svakoj utakmici postiže dva ili tri gola. Biće teško", rekao je tada Guardiola, ali je na kraju sezone ipak odveo City do titule prvaka.

Guardiola: Ovo je okrutno!

"Da, teško je. Ovo je okrutno, ali moramo to da prihvatimo. Bila je to dobra utakmica za sve. U drugom poluvremenu smo sve pokušali, postigli smo golove koji su nam bili potrebni, ali čestitam Tottenhamu i želim im sve najbolje u polufinalu", kazao je Guardiola.

Ako ništa, ponio se kao pravi džentlmen i na kraju čestitao Tottenhamu iako je po prikazanom vjerovatno njegov tim daleko više zaslužio to polufinale.

"Tako sam ponosan, posebno na reakciju navijača. Nikada nisam vidio stadion kao danas. Tužni smo svi, ali nogomet je nepredvidiv i nažalost nismo prošli dalje", dodao je Pep.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Gledao sam akciju i ljudi odozgo su odlučili da je u ofsajdu. Promašili smo penal u prvoj utakmici, ali sam tako ponosan na igrače i navijače".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi