Sve je u znaku derbija na Koševu, zanimljivo i na Tušnju

Danas tri utakmice 18. kola

Sve je u znaku derbija na Koševu, zanimljivo i na Tušnju

U sklopu 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH danas će biti odigrane ukupno tri utakmice, od kojih je daleko najzanimljivija ona na Koševu, gdje će snage odmjeriti gradski rivali Sarajevo i Željezničar.

Po redu je to 120. prvenstveni derbi ovih sarajevskih klubova. Ovim utakmicama ne svjedoči 20.000 gledatelja, niti se interesovanje može porediti u odnosu na neki raniji period, no bez obzira na sve, najveća je u našoj zemlji - od mora do Save i Une do Drine.

Iako je Sarajevo domaćin i uz to lider na tabeli, kada su derbiji u pitanju nemoguće je dati nekome posebnu prednost i to je ono što mu je daje posebno važnost i draž, a protivnici se više nego odlično poznaju. Na kraju bi ga mogao odlučiti detalj, greška ili nečiji vanserijski potez.

To je na konferenciji za medije istakao i trener Sarajeva Husref Musemić.

"U derbi ulazimo u dobroj atmosferi, tabelarno i bodovno veoma dobro. Dat ćemo sve od sebe, morat ćemo biti disciplinovani i sigurno nećemo igrati kako bismo se osvetili Željezničaru. Što je bilo prije nekoliko mjeseci nije bitno, igramo sada za nove bodove", kazao je Musemić prema čijim riječima ni bod u današnjem meču ne bi bio katastrofa po njegov tim.

"Ako ne možete pobijediti onda je bolje igrati neriješeno. Od koga prijeti najveća opasnost? Tu je Štilić koji je pokazao do sada kakav je igrač, ali on je samo jedna od opasnosti koje nam prijete. Ne vjerujem da me Osim može bilo čime iznenaditi, poznajemo se jako dobro, kako on nas, tako mi njih. Faktor poteza ili greške na kraju bi mogao odlučiti ovaj susret, a mi smo spremni da pružimo sve od sebe kako bismo na kraju bili ti koji će slaviti", poručio je trener aktuelnog prvaka naše zemlje.

Osim ne bi imao ništa protiv da 120. prvenstveni derbi završi neriješenim rezultatom.

"Sigurno da bi bila komotnija situacija da smo na nuli jer bismo mogli mirnije igrati. Sada nas poraz dovodi na minus šest, ali dobro. Naša snaga je u kvalitetu naše ekipe, isto kao što je snaga Sarajeva u kvalitetu njihove ekipe. Onaj ko bude na svom nivou pobijedit će, ali znajući da to nije lako jer je derbi, ima raznih faktora koji mogu tome doprinijeti. Od navijača, od terena, do toga da igraš protiv dobrog protivnika. Mi smo njima i oni nama najteži protivnik i u toj situaciji ko se bude znao bolje ponašati, on će imati više šansi da izvuče pozitivan rezultat", kaže Osim i dodaje:

"Pitajte njih valja li im neriješeno? Pitajte navijače valja li neriješeno. Mi svi osluškujemo kako navijači misle. Sa remijem nešto osvajaš, lakše je igrati, pitanje je da li valja neriješeno znajući kako si prošli derbi prošao i da čekaš tri mjeseca da se osvetiš. Valjalo bi neriješeno kod najboljeg domaćina koji kući nije izgubio ni bod."

Iskreno se nadamo i vjerujemo da će dva najveća kluba u Bosni i Hercegovini prirediti spektakl i da će sve proći u najboljem redu. Neka u prvom planu bude fudbal i neka pobijedi ko zasluži.

Domaći teren, stanje na tabeli..., neki su od faktora koji su u kladionici MOZZART prevagnuli na stranu Sarajeva i kvota na domaćina tako je nešto manja u odnosu na gostujući tim. Sve kvote pogledajte OVDJE.

Uzbuđenja neće nedostajati ni u ostalim duelima koji se igraju danas. Gradski derbi bit će viđen i u Tuzli gdje će se sastati Sloboda i Tuzla City, dvije ekipe koje su pod imperativom osvajanja bodova, dok će u trećem susretu današnjeg programa Zrinjski ugostiti Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Kladionica MOZZART veće šanse u tuzlanskom derbiju daje Slobodi, na čiju je pobjedu kvota 2.40.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga BiH, subota:

Sloboda - Tuzla City 13:00
Sarajevo - Željezničar 16:00
Zrinjski - Mladost DK 16:00

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SrcuDragaBojaPlava
bice GUSTO bice 0:2
6 6
srcerukelopata
"Na kraju bi ga mogao odlučiti detalj, greška ili nečiji vanserijski potez." Detalj: Ne. Greška: Da. Nečiji vanserijski potez: De ba!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi