Vikend može da počne: Derbiji u BiH, s nestrpljenjem čekamo mečeve u Engleskoj, Italiji, Španiji...

Puno utakmica pred nama

Vikend može da počne: Derbiji u BiH, s nestrpljenjem čekamo mečeve u Engleskoj, Italiji, Španiji...

E. Škorić

Vikend pred nama je pravi 'nogometni', čeka nas dosta zanimljivih utakmica, mada ligaška uzbuđenja kreću i večeras.

Samo što su završili Liga prvaka i Evropska liga, okrećemo se mečevima u nacionalnim prvenstvima.

Petak ne donosi neke posebne utakmice, ali svejedno ima tu zanimljivih utakmica koje biste mogli da ispratite. U Njemačkoj Schalke dočekuje Union Berlin, Marseille i Brest se sastaju u Francuskoj, a Celta će ugostiit Valladolid u okviru La Lige. Favoriti po kladionicama su domaćini. Pogledajte OVDJE kvote za meč Bundeslige, OVDJE za duel u Ligi 1, a OVDJE možete da pogledate kompletnu ponudu za duel u Vigu.

Ok, priznajemo da večerašnje utakmice nisu dovoljno dobre da vam pomrse planove glede izlazaka, ali subota je priča za sebe.

Počinje subotnji nogometni maraton od 13 sati. Sloboda i Tuzla City igraju derbi na Tušnju, a favorita je (pre)teško pogoditi. Kvote OVDJE.

Pola sata kasnije Manchester City Pepa Guardiole "mora" da pobijedi u Newcastleu, a Real Madrid od 13 sati gostuje Alavesu. Kraljevi ogromni favoriti, to kvote najbolje pokazuju.

Od 16 sati kreće nama najvažniji vikend događaj - sarajevski derbi na Koševu, u istom terminu igraju Zrinjski i Mladost, a u Engleskoj u fokusu duel Chelsea - Wes Ham i Liverpool - Brighton. Naravno, pratit će se i Jose Mourinho i njegov Tottenham koji dočekuje Brighton. Kvote na ovaj meč možete pogledati OVDJE.

U Francuskoj nema izrazitog derbija, ali Strasbourg - Lyon može da bude zanimljiv meč i on se igra od 17:30 sati.

U Italiji također nam derbija u subotu, ali mečevi Brescia - Atalanta (15h) i Genoa - Torino (18) te Fioretnina - Lecce (21) mogli bi ipak da donesu uzbuđenja.

U Njemačkoj Hertha - Borussia Dortmund od 15:30 sati, a derbi se igra od 18:30 sati jer se sastaju Bayern i Bayer.

Treba imati na umu da je sutra od 18 sati ipak centralni događaj - žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo.

I nedjelja donosi dosta dobrih utakmica. Od 13 sati u Premijer ligi sastaju se Čelik i Borac, Radnik i Velež, a Široki i Zvijezda od 16 sati.

Arsenal bez Unaija Emeryja gostuje Norwichu od 15h, zanimljivo bi moglo da bude na King Poweru u duelu Leicestera i Evertona, posebno na Old Traffordu gdje se sastaju Manchester United i Aston Villa od 17:30 sati.

U Francuskoj derbi navečer od 21h, sastaju se Monaco i PSG. U Italiji niz dobrih utakmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od 12:30 Juve - Sassuolo, pa od 15 Inter - SAPL, Lazio - Udinese, Parma - Milan, Napoli i Verona igraju od 18h, a od 20:45 Verona i Roma.

Vikend će kompletirati derbi u Španiji, pošto od 21h igraju Atletico i Barcelona.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

eye of the tiger
****la vas reklama za kladionicu.Da Bog da vlasniku sin prokockao sve sto stekne zaradom od ovoga.
0 0
Horde
Kako će Liverpool i Chelsea igrati protiv iste ekipe ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi