Sve je u znaku derbija Veleža i Zrinjskog, aktuelni prvak gostuje u Kaknju

Drugo kolo PL BiH

Sve je u znaku derbija Veleža i Zrinjskog, aktuelni prvak gostuje u Kaknju

E. Čaušević

Danas se nastavlja takmičenje Premijer lige BiH, a na rasporedu su četiri utakmice drugog kola.

Naravno, u centru pažnje je meč u Mostaru gdje se sastaju gradski rivali Velež i Zrinjski. Derbi kola igra se na stadionu Rođeni od 19 sati i jasno je da svi s nestrpljenjem očekuju još jedan okršaj ljutih rivala.

Velež želi na svom terenu da dođe do prve pobjede u sezoni jer su u prvom kolu poraženi od Željezničara (3:0), dok Zrinjski sigurno ima itekakav motiv da slavi protiv svog gradskog rivala.

Pred ovaj meč treneri oba tima Feđa Dudić i Mladen Žižović jasno su govorili o tome koliko je ovaj meč važan. Dudić je poručio da je ovo historijska utakmica za njegov tim jer se po prvi put igra pod reflektorima.

"Otkako sam u Mostaru, druga ovakva press konferencija. Očekuje nas jedna ipak za Velež historijska utakmica jer će se prvi put igrati pod reflektorima i sigurno da će biti upisano negdje tamo u Veležovim knjigama da je ovo prva utakmica koja je na stadionu Rođeni odigrana u noćom terminu", kazao je Dudić, pa je dodao:

"Teško je bilo nakon prvog kola. Doživjeli smo težak poraz. Morali smo da se poklopimo i šutimo nakon 0:3, da marljivo nastavimo da radimo u tišini, a sada željno očekujemo utakmicu u subotu i da pokažemo da je ono bio samo loš dan a ne stvarna slika ekipe".

S druge strane, Žižović je na jučerašnjoj press konferenciji poručio da njegov tim želi kvalitetnom igrom pokazati da su najuspješniji sportski kolektiv otkako se igra Premijer liga.

"Ovom gradu ovaj derbi itekako treba. Smatram da smo u ovom momentu mi u maloj psihološkoj prednosti u odnosu na Velež. Oni i sami tvrde da jedva čekaju utakmicu, a pokušat ćemo to njihovo moranje, čekanje i naboj da iskoristimo i da smirenom i kvalitetnom igrom pokažemo da smo Zrinjski i da smo nauspješniji fudbalski kolektiv otkako se igra Premijer liga", rekao je Žižović.

Podsjećamo, utakmica između Veleža i Zrinjskog igra se od 19 sati uz direktan prenos na Areni Sport. Također, u centru pažnje su i kvote za ovu utakmicu koje možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice MOZZART i to OVDJE.

Današnji program otvaraju Mladost i Sarajevo koji se od 17 sati sastaju na MGM Areni. Aktuelni prvak sigurno u Kakanj ide po nove bodove, dok Mladost želi da se iskupi za nastup u prvom kolu kada ih je sa 6:0 deklasirao Borac u Banjaluci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je sezonu otvorilo pobjedom u gostima protiv Krupe (0:2), te je jasno da su i danas izabranici Vinka Marinovića izraziti favoriti. Također, i ova utakmica će biti u direktnom prenosu na Areni Sport. Kvote za utakmicu u Kaknju pogledajte na OVOM linku.

Također, na rasporedu 2. kola Premijer lige BiH danas su još dvije utakmice. Od 17:30 sati na Otoci se igra duel između Olimpika i Širokog Brijega, dok ovo kolo večeras zaključuju Tuzla City i Krupa koji svoj meč igrao od 20:30 sati na Tušnju. Ovi mečevi neće biti u direktnim TV prenosima, ali ćete ih moći pratiti u direktnom tekstualnom prenosu na SportSport.ba.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bakac
Hoce li opet biti penal za sarajevo alo nekog pogodi lopta u prsa????????
4 3
BordoBijeli_exyu_sa
Presvuci će vas Velež ko Partizani *****e '45te
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi