"Sve osim pobjede ravno katastrofi"

Sarajevo dočekuje Široki

"Sve osim pobjede ravno katastrofi"

Danas je u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana konferencija za medije, uoči sutrašnjeg derbija 24. kola Premijer lige BiH kada na Koševu gostuje Široki Brijeg.

U bordo taboru najavljuju pobjedu protiv rivala iz Hercegovine, a nova tri boda za Sarajevo bi značila i ostanak u utrci za jedno od mjesta koje na kraju sezone vodi u evropska takmičenja.

"Sve osim pobjede sutra bilo bi ravno katastrofi. Mi jednostavno moramo dobiti sve utakmice koje igramo na Koševu do kraja sezone. Drugog načina da izborimo Evropu nema i toga smo svi u klubu jako dobro svjesni. Mislim da je sasvim realno da Sarajevo na kraju sezone izbori evropska takmičenja", rekao je trener Sarajeva Mirza Varešanović.

Trener bordo tima uoči gostovanja ekipe sa Pecare ima i problema sa sastavom ekipe.

"Protiv Širokog u kombinacijama neće biti Dude, koji ima napuknuće rebra, a ni Muminovića, koji je zadobio posjekotinu na desnoj nozi. Ipak, sastav neću odrediti do neposredno uoči meča", dodao je Varešanović.

Direktor Sarajeva Nihad Baljak osvrnuo se i na sigurnosni dio sutrašnjeg derbija.

"Derbi sa Širokim proglašen je utakmicom visokog rizika. Iako na Koševo neće dolaziti navijači Širokog, imaćemo pojačane mjere osiguranja", rekao je Baljak.

Susret između Sarajeva i Širokog na programu je sutra, na stadionu "Asim Ferhatović Hase" sa početkom u 17 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.