"Sve smo gledali u nevjerici, ovo je sramota za nogomet i državu"

Razočarenje u Posušju nakon revanš meča

"Sve smo gledali u nevjerici, ovo je sramota za nogomet i državu"

Samir Mlaćo

HŠK Posušje će i naredne sezone igrati Drugu ligu Federacije BiH grupa Jug. Naime, u meču baraža za Prvu ligu tim iz Hercegovine poražen je sa ukupnih 1:0 od Goražda.

U prvom meču bilo je 0:0, a danas je Igor Mirković presudio Posušju pogotkom sa 11 metara. Nakon meča u redovima prvaka Druge lige Jug vladalo je veliko razočarenje. Razočarani su dijeliocima pravde, ali i gostoprimstvom, jer kako kažu, Goražde je imalo samo riječi hvale na prvi meč u Posušju.

Oglasili su se putem zvanične facebook stranice.

"Nažalost ovu utakmicu nećemo pamtiti po igri i prilikama nego po katastrofalnom suđenju. Već nakon 10 minuta vidjelo se kamo glavni sudac uz podršku pomoćnika vodi ovaj susret. Naši momci ubrzo shvaćaju šta ih čeka te oštro negoduju, ali glavni arbitar nema sluha na proteste. Goražde niže prilike, te iz jednog kornera pogađaju stativu te golman Galić otklanjanja opasnost nakon odbijanca. Njihovi oštri startovi se nižu, ali bez ikakve opomene glavnog sudca. Samo zahvaljujući borbenom nastupu naši igrači izvlače remi na poluvremenu.
U nastavku još veća sramota! Nakon ubačaja sa desne strane S.Beslić, dok ga domaći igrač gura straga, čisti loptu glavom s druge stative, a glavni sudac u svemu tome vidi igranje rukom te svira kazneni udarac.
Igrači i navijači u nevjerici sve promatraju, kapetan T. Kovač oštro prosvjeduje te biva opomenut.
Nakon pogotka iz jedanaesterca revoltirani suđenjem, naši navijači šalju bocu vode prema pomoćnom sudcu, nakon čega slijedi kanonada domaće publike prema Poskocima, bacaju sve šta im se našlo pod rukom. U 75. minuti bivaju ispraćeni sa stadiona. Gdje su nestale riječi predsjednika FK Goražde da će navijači Posušja i igraci biti srdačno dočekani u Goraždu? Susret završava "pobjedom" Goražda! Jedna velika sramota za ovu dražavu i nogomet", stoji na zvaničnoj facebook stranici HŠK Posušje.

Top Komentari

Gari Garinča
E, to vam je tako, u cirkus ligi Prvoj ligi F BiH, kad povlaštena ekipa ne može postići gol onda na scenu stupaju sudije. Posušje još dobro prošlo, da su kojim slučajem igrali baraž sa Jedinstvom sudije bi zabile dva gola, kao što su to uradile u Bugojnu. Itd., itd., itd., itd.
27 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi