Sve spremno za memorijalni rukometni turnir "Zaim Kobilica"

U organizaciji RK Čelik

Sve spremno za memorijalni rukometni turnir "Zaim Kobilica"

Sve je spremno za prvi memorijalni rukometni turnir "Zaim Kobilica" koji će se narednog vikenda (20. i 21. avgusta) odžati u dvorani Bilmište u Zenici. 

"Aktivnostima našeg kluba, odnosno Organizacionog odbora preduzeli smo opsežne mjere da se obezbijede optimalni uslovi za odigravanje turnira, uključujući i osposobljavanje rasvjete u dvorani Bilmište za noćne utakmice, pošto do sada nije bilo uslova da se navečer tu igraju utakmice. To je ujedno  bio i poslednji organizacijski problem koga smo riješili", kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

Predsjednik Škrbić dodaje:

"Radi se o izuzetno jakom turniru četiri ekipe koje će u Premijer ligi ove godine

igrati važnu ulogu. Sve ekipe:  RK Bosna Sarajevo, RK Krivaja Zavidovići i RK Konjuh Živinice su potvrdile dolazak u Zenicu. Otvaranje turnira biće obavljeno u subotu, 20. avgusta u 16.15 sati, a utakamice će se u oba dana igrati u isto vrijeme: u 16.30 i u 18.30 sati. U prvom susretu se sastaju RK Bosna – RK Krivaja, a u drugom Čelik i RK Konjuh".

Obzirom da se turnir održava pred početak novog prvenstva u Premijer ligi BiH timovi nemaju imperativ pobjede, već imperativ da treneri ove četiri ekipe provjere sve igrače s kojima raspolažu i uigraju određene linije u timu.

"To je upravo činjenica koja je bitna da će ljubitelji rukometa prisustvovati sjajnim rukometnim utakmicama. Zato pozivamo sve zeničane i ljubitelje rukometa iz drugih gradova da u subotu i nedjelju dođu na Bilmište i uživaju u rukometnoj igri ekipa u dosta promijenjenim sastavima sve četiri ekipe. Posebno pozivamo navijače RK Čelika da dođu na turnir i vide jedan novi, mladi Čelik, koji sada spada medju najmladje ekipe u Premijer ligi BiH" – zaključuje Pane Škrbic. 

Ulaz na turnir je besplatan, odnosno ulaznice će se plaćati na dobrovoljnoj bazi  – samo onaj ko želi će platiti ulaznicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi