Sve više opcija za finale Lige prvaka

Gdje će se odvijati borba za "ušati trofej"?

Sve više opcija za finale Lige prvaka

Ako Istanbul i zvanično otpadne kao poprište finala Lige prvaka za sezonu 2019/2020, UEFA-i neće nedostajati alternativnih opcija.

Konačna odluka o formatu za finiš sezone Lige prvaka i mjestu odigravanja finala očekuje se 17. juna nakon sastanka Izvršnog komiteta UEFA-e.

Ovogodišnje finale se trebalo igrati u Istanbulu, ali je sve manje šansi da će se to desiti.

Pandemija koronavirusa je pokvarila sve planove u svijetu fudbala, a sada je sve izvjesnije da ni turska prijestolnica ne želi organizovati finale s obzirom na sredstva koja su potrebna za takav događaj, a koja će biti teško povratiti zbog restrikcija po pitanju publike na stadionima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ideja o kojoj se već neko vrijeme razmišlja je ta da se završnica Lige prvaka i Lige Evrope odigra u augustu, a nije isključena ni mogućnost oragnizovanja Final Four turnira u jednoj državi kako bi timovi što manje putovali.

Danas Associeted Press donosi priču o mogućim alternativama za Tursku i Istanbul. Lisabon se pominjao i ranije, ali su se sada u priču uključili i Minhen i Ženeva. Njemački Bild, pak, piše o Frankfurtu kao o mogućoj lokaciji za F4, pa tako i za finale Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi