Tri scenarija za završnicu Lige prvaka, ali UEFA mora odabrati jedan

Još se čeka odluka

Tri scenarija za završnicu Lige prvaka, ali UEFA mora odabrati jedan

E. Škorić
Teme:

UEFA bi do 17. juna trebala da donese konačnu odluku o završnici Lige prvaka, a za sada se nameću tri opcije.

Prema pisanju uglednog lista AS iz Madrida, ona "obična" situacija sa do sada viđenim sistemom odigravanja utakmica s revanšima na putu do finala je najmanje realna.

Ukoliko bi se desilo "normalno" odigravanje utakmica nokaut faze, što je zaista teško očekivati s obzirom da je malo vremena, moglo bi se desiti da se finale umjesto u Istanbulu igra u Lisabonu ili Minhenu.

Drugi scenarij jer da se odigra Final Four na neutralnom terenu - dakle nešto što smo viđali u rukometnoj Ligi prvaka i košarkaškoj Euroligi, a treći scenario je Final Eight na neutralnom terenu koji bi izabrala UEFA.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To bi značilo da bi svi učesnici četvrtfinala igrali turnir i na kraju bi pobjednik istog bio osvajač Lige prvaka.

Plan je da se sve utakmice okončaju tokom augusta, a finale je planirano za 29. august.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi