Sve za Pepa: 100 miliona za dva fudbalera

Stones i Laporte na Etihadu

Sve za Pepa: 100 miliona za dva fudbalera

Midhat Šljivak

Pep Guardiola od naredne sezone će voditi ekipu Manchester Cityja.

Španski stručnjak će na klupi Građana naslijediti Čileanca Manuela Pellegrinija, a britanski mediji tvrde kako će Pep odmah po dolasku dobiti dva velika pojačanja u odbrani.

Radi se o mladim štoperima. Iz Evertona bi put Manchestera mogao John Stones (21), dok bi novi član tima s Etihada mogao postati štoper Athletic Bilbaa, Aymeric Laporte.

Oba igrača će skupo koštati Građane. Obojica vrijede po 50 miliona eura, te će za njihovu kupovinu City izdvojiti čak 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Razgovori su navodno već počeli, a dio novca bi se mogao dobiti prodajom skupo plaćenih štopera Eliaquima Mangale i Nicolasa Otamendija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi