Sve zbog jednog čovjeka: Nekoliko sati prije početka prve utakmice u sezoni navijači najavili bojkot

Newcastleovi navijači žele otjerati vlasnika

Sve zbog jednog čovjeka: Nekoliko sati prije početka prve utakmice u sezoni navijači najavili bojkot

E. Škorić

Navijači Newcastlea odlučili su se na bojkot i ove sezone, u želji da otjeraju trenutnog vlasnika Mikea Ashleyja.

Newcastle otvara seznu danas od 15 sati protiv Newcaslea, ali najvjerniji navijači Svraka ne odustaju od borbe protiv vlasnika kluba, kojeg smatraju "uništavačem kluba".

Kolektiv od deset navijačkih grupa Newcastle Uniteda koji pozivaju na bojkot prve utakmice u sezoni od strane navijača, objavili su novo zajedničko saopštenje uoči utakmice Arsenala.

"Željeli bismo poslati najbolje želje Steveu Bruceu, njegovom štabu i našem timu za narednu sezonu uoči nedjeljne utakmice protiv Arsenala", poručili su

U izjavi onda dodaju da "iako ćemo i dalje podržavati naš klub, međutim, kao i hiljade drugih navijača, u nedjelju nećemo doći na St. James Park".

"Kao kolektiv 10 navijačkih grupa zalažemo se za dugoročnu kampanju s jedinim ciljem - da Mikea Ashleyja otjeramo iz Newcastle Uniteda. Naš će se kolektiv okupljati pred Sports Directom u 12:45, gdje pozivamo ostale fanove da nam se pridruže. Potom ćemo krenuti do parka St. James u 13 sati prije mirnog protsta ispred klupske trgovine u 13:30. U 14:00 krećemo na lokalna mjesta koja prenose utakmicu", poručili su.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tvrde da su "komercijalni prihodi kluba stagnirali jer je našeg vlasnika više zanimalo da se njegovi povezani brendovi prikazuju širom svijeta, a klub dobija malo".

Već dugi niz godina navijači Newcastlea protestuju protiv vlasnika kluba, ali on i dalje sjedi na istom mjestu, iako je bilo nedavno navoda da će klub prodati bogatim investitiorima iz arapskih zemalja.

Top Komentari

Liverpool123
"Newcastle otvara sezonu protiv Newcastlea".Glupsoni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi