Očekivali smo ga u dresu BiH, a večeras je pred očima Hadžibegića debitovao za drugu reprezentaciju
FOTO: T. Hebib

Nije moglo bolnije, nadamo se da nije sve izgubljeno

Očekivali smo ga u dresu BiH, a večeras je pred očima Hadžibegića debitovao za drugu reprezentaciju

H. Zilić

Bosna i Hercegovina je večeras dobila loše vijesti iz Portugala. U ovoj evropskoj državi prijateljski meč igraju selekcije Švedske i Islanda, a u startnoj postavi Švedske je Armin Gigović (20).

Pomenuti veznjak je večeras debitovao za seniorsku reprezentaciju Švedske i čini se da je izgubljen za bh. reprezentaciju.

U pitanju je prijateljska utakmica van UEFA-inog termina, koju su reprezentacije iskoristile da daju priliku igračima većinom iz domaćeg prvenstva i nekim fudbalerima iz Rusije, Norveške, Danske, Finske gdje su trenutno na snazi ligaške pauze.

Gigović je trenutno član danskog Odensea i ovo je znak da je otkucalo pet do 12 za naš tim, ako mislimo Gigovića u budućnosti imati među Zmajevima.

Da stvar bude zanimljivija, Gigović je debitovao pred očima novog selektora Zmajeva Faruka Hadžibegića koji je stigao u Portugal kako bi skautirao Island koji je naš protivnik u kvalifikacijama za EURO 2024. godine. Dosta igrača koji večeras nastupaju za Island su i standardni reprezentativci.

Oglasi

Sličan slučaj kao Gigović imali smo 2012. godine. Izet Hajrović je debitovao za Švicarsku protiv Tunisa u prijateljskoj utakmici van FIFA termina i nakon toga smo odmah reagovali i Hajrovića doveli u dres bh. reprezentacije.

Kasnije će se to ispostaviti potez vrijedan historije jer nas je Hajrovićev pogodak protiv Slovačke približio plasmanu na Mundijal u Brazil 2014. godine.

Što se tiče Gigovića, bilo je dosta pisanja da bi mogao obući dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali stvari su izgleda krenule pogrešnim putem.

Almir Gigović, Arminov otac, govorio je kako bi volio da njegov sin zaigra za našu reprezentaciju, pa se nadamo da će mu se želja i ostvariti jer ovim nastupom nije sve gotovo.

Švedska se bori za još jednog igrača koji ima i bh. i švedski pasoš, a u pitanju je fudbaler Rome Benjamin Tahirović kojem Jose Mourinho sve više i više vjeruje.

Kada su igrači u pitanju, definitivno nas može najviše boljeti što je Zlatan Ibrahimović igrao za Švedsku, a ne za nas, a, podsjetimo, Švedsku je ispred BiH izabrao i Muamer Tanković koji kasnije i nije napravio karijeru kakva se od njega očekivala.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
panije lud da igra za ovog pjanog cevabdziju hadjibegica
1 16
hakim_ziyech22
Pa i Ahmedhodzic je debitovao za Švedsku u prijateljskoj pa je na kraju prešao u našu repku.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije