Hadžibegić: Nisam se još čuo sa Džekom, stručni štab ćemo kompletirati veoma brzo
Hadžibegić ima malo vremena do početka kvalifikacija, a pred njim je mnogo obaveza, od skautiranja narednih protivnika, do praćenja forme i posjete našim reprezentativcima širom Evrope

Selektor putuje sa Zvjezdanom Misimovićem u Portugal

Hadžibegić: Nisam se još čuo sa Džekom, stručni štab ćemo kompletirati veoma brzo

Dino Kurbegović, foto: T. Hebib

Faruk Hadžibegić prošle srijede je i zvanično postao novi selektor A nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, te će s klupe predvoditi našu selekciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Nakon što je proteklih dana davao izjave brojnim bh. medijima, Hadžibegić danas započinje i malu evropsku turneju. Naime, naš selektor zajedno sa direktorom reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem, danas će otputovati za Portugal, gdje će ovaj dvojac posmatrati prijateljski duel između Švedske i Islanda.

Kontaktirali smo selektora oko današnjeg odlaska u Portugal, te nam je potvrdio da će mnogo toga jasnije u vezi reprezentacije biti kada se vrati iz Portugala.

„Upravo se nalazim u Nogometnom savezu BiH, te brzo ja i Misimović idemo za Portugal, tačnije Faro, gdje ćemo gledati prijateljski duel između Švedske i Islanda. To će biti svakako prilika da na licu mjesta vidimo našeg narednog protivnika, što je naš prvi korak, kako sam preuzeo selektorsko mjesto“, ističe Hadžibegić.

Hoćete li vašu posjetu Portugalu iskoristiti možda da pogledate na licu mjesta i Nermina Zolotića, koji ove sezone igra u sjajnoj formi?

„Ovaj put ne, ovaj odlazak u Portugal je isključivo u vezi naredne utakmice našeg protivnika, sa kojim igramo prvu kvalifikacionu utakmicu za dva mjeseca u Zenici. Nakon što se vratimo iz Portugala, a u dogovoru s klubovima za koje nastupaju naši reprezentativci, otićemo u posjetu, te ih gledati na licu mjesta“, kaže selektor naše selekcije.

Oglasi

To znači da se još niste čuli ni sa kapitenom Edinom Džekom?

„Nisam se čuo ni s jednim reprezentativcem, prije sedam dana sam preuzeo funkciju selektora, te namjeravam nakon što pogledamo utakmicu u Portugalu da razgovaramo s našim reprezentativcima, te odemo ih pogledati i razgovarati s njima. Nemamo puno vremena, ali svakako da ćemo raditi puno i učiniti sve da spremni dočekamo prvu utakmicu kvalifikacija“, uvjeren je Hadžibegić.

Moramo da vas pitamo je li se kompletirao stručni štab, da li su poznati vaši saradnici?

„Mislim da će se do 15.januara dosta toga znati, pa između ostaloga i kada su u pitanju moji pomoćnici, odnosno kompletni stručni štab. Nismo još završili taj dio, ali vjerujem do povratka iz Portugala da će se i to riješiti veoma brzo“, nada se selektor bh. reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Za kraj ćemo vas pitati, iako nam niste mnogo toga kazali budući da ste u očitoj žurbi, hoće li biti novih imena u martu, šta je sa Tahirovićem, Hamulićem, Huseinbašićem i ostalim igračima, koji su na radaru naše selekcije, odnosno igračima koji bi mogli predstavljati budućnost naše selekcije?

„Igrači prije svega moraju biti sigurni za koga žele da igraju, to je pod broj jedan, pa onda ostale stvari, papirologija, što je lakša stvar. Znači igrači koje pratimo trebaju sa sobom razgraničiti za koga žele igrati, mi smo svakako zainteresovani da neke od njih već u martu vidimo u našoj selekciji. Nadam se dobrim vijestima u narednom periodu“, kazao je za SportSport.ba Faruk Hadžibegić selektor reprezentacije BiH.

Top Komentari

gogs
Sta si radio ovih 15 dana?
4 1
Amk0
Bolje da nauci igrace da vjeruju u sebe i da zele pobjediti protivnika, i da imaju cilj svaku utakmicu pobjediti! U ono sto ne vjerujes, nikad neces ni uspjeti! Trebaju igraci pricati prije utakmica i dogovoriti se, kako zele igrati,nekoliko varijanti napamet znati i odigrati, ovo mi je sve slabo trenutno! Kvalifijacije su najbolje igrali kad su dosli do SP u brazil, sve mi je izgledalo puno zelje i volje, treba zeliti igrati, voljeti to, pogotovo zeljeti biti bolji od svog protivnika!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi