Tahirovićev bivši trener otkrio kako nagovoriti člana Rome da zaigra za Švedsku: Zlatan Ibrahimović!
Tahirović u duelu protiv Bologne FOTO: EPA

U martu će sve biti jasnije

Tahirovićev bivši trener otkrio kako nagovoriti člana Rome da zaigra za Švedsku: Zlatan Ibrahimović!

S. Mlaćo
I švedski mediji mnogo pišu o članu Rome Benjaminu Tahiroviću. Tahirović je i sinoć dobio šansu u dresu Rome i to kod rezultata 2:0 za Milan, a  na kraju je završilo 2:2. Jose Mourinho je mnogo vjeruje, iako mu je tek 19 godina, a u martu će biti poznato za koju reprezentaciju će nastupiti Tahirović.

Njegovi roditelji su iz BiH, a on je rođen u Švedskoj. Između ostalih, njegov trener je bio srbijanski stručnjak Dalibor Savić.

Savić je govorio za Expressen i tvrdi da je sretan zbog Tahirovića.

Nevjerovatna je radost vidjeti ga u Romi, na najvišem nivou. Osjećate se ponosno. On je tada u Vaasalundu bio samo dječak, ali veliki talenat. Imao je nešto posebno. Odlično je razumio igru, imao sjajan udarac. Naravno da mu je problem bila duel igra, ali tako je to kod mladih igrača“, priča Savić.

Savić je koristio Tahirovića u napadu u formaciji 3-5-2, no on je kod Mourinha u veznom redu.

Jasno je da mu Mourinho vjeruje. Ako ga jedan od najboljih trenera u historiji vidi na toj poziciji, ko sam ja da dovodim to u pitanje“, uz osmijeh kaže Savić.

Oglasi

Vjeruje da će napraviti veliku karijeru.

“Vrijeme će sve pokazati, ali on ima ogromne mogućnosti. Od njega zavisi koliko može biti dobar. Fin je momak, poprilično skroman. Vrijedno je trenirao, upijao sve, znao je šta želi“.

Tahirović se povezuje sa reprezentacijom Švedske i BiH, a nedavno je potvrdio kontakte sa NS BiH. Konačnu odluku javnosti još uvijek nije obznanio.

Mislim da će izabrati BiH. Ne vidim razlog da to ne uradi. Ne znam opet kako on razmišlja... Zamislite da imate 19 godina i priđe vam jedan Edin Džeko  i zagrli vas te vam kažem: “Mi smo iz iste zemlje, govorimo isti jezik, naravno da ćeš igrati sa nama“. To je ono što svakako veže ovog mladog momka“.

Zlatan Ibrahimović spasio Švedsku poraza od Irske - Radiosarajevo.ba

Oglasi

Kako Švedska može parirati? Može li se uključiti Zlatan Ibrahimović?

“Švedski savez treba poslati Zlatana. Zlatan jen najveći kojeg smo ikada imali u Švedskoj i živa je legenda“, rekao je Savić.

Selektor Švedske Janne Andersson je nedavno kazao da je menadžer reprezentacije te zemlje Stefan Pettersson razgovarao sa Tahirovićem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bio je u kontaktu sa njim i lijepo popričao. Kada su razgovarali, ništa nije bilo odlučeno. Tada je bio prilično otvoren, a šta goda da odluči, mi moramo poštovati“, rekao je Andersson.

Reprezentacije će prve službene aktivnosti imati u martu, a očekivati je gotovo sigurno da će poziv u Romu otići na adresu Tahirovića od strane novog selektora naše reprezentacije Faruka Hadžibegića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi