Šveđani se boje sljedećeg gostovanja: "O tome pričamo svaki dan"

Brine ih gostovanje u blizini ukrajinske granice

Šveđani se boje sljedećeg gostovanja: "O tome pričamo svaki dan"

Edmir Škorić

Švedska nogometna reprezentacija plaši se eventualnog gostovanja u poljskom gradu Chorzowu.

Finale doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Kataru odigrat će se u Chorzowu, gdje će Poljska ugostiti boljeg iz meča Švedska - Češka.

Šveđani razmišljaju o finalu, no brine ih činjenica da se igra blizu granice s Ukrajinom u kojoj je rat od 24. februara.

"Ako se nešto dogodi, imamo akcijski plan. Češka je u centru pažnje, ali nam je trenutno važnija Poljska i otome pričamo svaki dan", kaže Martin Fredman, švedski sindikalni menadžer za sigurnost.

Hoće li onda Šveđani tražiti da se finale pomjeri u neki drugi grad ili čak državu?

"Razgovarali smo o tome, ali trenutno nema takvih naznaka. Ovo nije nešto čemu težimo po svaku cijenu i vjerujemo da će poljske vlasti i savez donijeti ispravne odluke i da će se utakmica odigrati na sigurnom", dodao je Fredman.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Šveđani će 24. marta igrati protiv Češkom i ako pobijede putovat će u Chorzow pet dana kasnije, grad koji je oko 350 kilometara udaljen od granice s Ukrajinom.

[twitter]https://twitter.com/Piotrowicz17/status/1505072894203867138[/twitter]

Top Komentari

K79
haj ne serndajte vise , najbolje bi bilo da vas puste direktno da idete , dodji kod nas na Tušanj ima direktan let Malme Tuzla :D
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi