Sven Goran Eriksson prihvatio najčudniju ponudu u karijeri

Više ne bira koga će trenirati

Sven Goran Eriksson prihvatio najčudniju ponudu u karijeri

Endin Čaušević

Iskusni švedski stručnjak Sven Goran Eriksson odlučio se vratiti trenerskom poslu nakon što je prošle godine napustio kineski Shenzhen.

Ovaj 70-godišnji stručnjak posljednji angažman imao je više od godinu dana kada je napustio Shenzhen i činilo se da neće nastaviti trenersku karijeru. Ipak, nekadašnji trener Rome, Fiorentine, Lazija, Manchester Cityja i mnogih drugih odlučio je ponovo da se vrati na scenu.

Mediji u Švedskoj objavili su jutros da je Eriksson izabran za novog selektora reprezentacije Filipina, a mnogi su vjerovali da je ovo lažna vijesti. Ipak, samo nekoliko sati kasije FIFA je potvrdila da je Eriksson prihvatio posao i dogovorio saradnju sa FS Filipina.

Ovo će biti četvrta reprezentacije koju će iskusni Šveđanin voditi s klupe, ali jasno je da se Filipini ne mogu porediti s ekipama koje je vodio u prošlosti. Prvi selektorski posao prihvatio je 2001. godine kada je vodio Engleze, a nakon toga bio je još na klupi Meksika i Obale Slonovače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi