Svetislav Pešić novi trener Bayerna

Pešić će u Minhenu raditi sa svojim sinom

Svetislav Pešić novi trener Bayerna

Bayern je otpustio sa mjesta trenera Dirka Bauermanna, bivšeg selektora Njemačke reprezentacije i zaposlio sadašnjeg, Svetislava Pešića. 

Pešić je prošlu sezonu proveo u Crvenoj Zvezdi, a Zvezda i selektor Njemačke su se rastali, nakon što nije uspio skinuti sa trona, gradskog rivala Partizan. Pešić je ove sezone imao ponudu Caje Laboral, nakon što su Baskijci otpustili Ivanovića, međutim nije prihvatio uslove. 

 

Najveći uspjesi u Pešićevoj karijeri svkako su dva zlata sa Eurobasketa i osvajanje Svjetskog prvenstva u postojbini košarke Americi, sa Jugoslavijom, 2002. godine. Prije tog prvenstva zlato je osvojio godinu ranije na Eurobasketu, također sa Jugoslavijom, a 1993. prvak Evrope bio je sa Njemačkom. U Bayernu će Pešić surađivati sa svojim sinom, Markom, koji je generalni menadžer Bavaraca. Ovo će biti treći put da otac i sin rade zajedno, nakon Virtusa i Albe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.