Svi akteri složni: Posušje je zasluženo slavilo u Banovićima

Premijer liga BiH

Svi akteri složni: Posušje je zasluženo slavilo u Banovićima

Esmer Oštraković

Nogometaši Slobode poraženi su u Banovićima sa 0:1, a tri boda odnijela je ekipa Posušja.

Pobjednički gol postigao je Krišto koji je nakon utakmice govorio za SportSport.ba.

"Možda naša jedina prilika u prvom poluvremenu. Dobar centaršut i uspio sam postići gol. Općenito mislim da je utakmica bila teška iz nekog psihološkog aspekta. Uspjeli smo se vratiti iz negative. Htjeli smo odigrati kao ekipa, jako čvrsto i mislim da nam je to uspjelo. Nije nam išla pas igra zbog tvrdog terena, ali smo se brzo prilagodili. Mislim da smo zasluženo pobjedili, jer nismo Slobodi dozvolili neke ozbiljnije šanse. Imali smo neke kontre i mislim da smo mogli i do drugog gola. Mislim da zasluženo nosimo tri boda kući", rekao je Krišto.

Nakon poraza je za SportSport.ba govorio nogometaš Slobode, Saša Maksimović.

"Znali smo od početka da je Posušje dobra ekipa. Mislim da nismo zaslužili poraz, faktički iz prekida smo izgubili. Mislim da smo bili bolji. Pokušali smo se dići u drugom poluvremenu, ali nismo uspjeli postići gol. Podrška nam je potrebna jer smo mlada ekipa i navijači nas nose, ali nećemo puno žaliti za porazom, jer več u srijedu želimo vratiti bodove protiv Igmana", rekao je Maksimović.

Trener Posušja Ferdo Milin bio je jako zadovoljan pobjedom u Banovićima.

"Najbitnije je da se tri boda pišu. Ovakve utakmice se dobijaju na karakter. Iskreno, što se tiče tehničkog dijela igre ovo je naša najgora utakmica. Imali smo jednu "mrtvu" šansu i ovo smo dobili na karakter. Od prvog dana im govorim da puno više vrijede nego što tabela kaže. Ovom prilikom, šaljem podršku kolegama iz Želje i Sarajeva što su šitili struku, jer nije lako raditi ovaj posao", rekao je Milin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Slobodi nisu bili nezadovoljni igrom, ali porazom jesu.

"Prvo poluvrijeme im nismo dali ništa. Upozoravali smo ekipu na prekide, ali smo na kraju primili gol iz prekida. Pokušali smo kreirati neke ozbiljnije prilike, ali nije nam išlo. U srijedu nas čeka Igman i ništa, idemo dalje", rekao je Osmanhodžić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mustafa
Sa ovakvom ekipom koju sačinjava jedanaest levata i bez ozbiljnog trenera Sloboda je siguran putnik u drugu ligu i to sada zauvijek! Husiću spasi Slobodicu, daj joj par tvojih otpadaka kao što si je prošle godine spasio sa Ramićem! Molim te Husiću pomozi nam bez tebe smo gotovi!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi