U Slobodi svjesni težine izazova protiv Posušja

Tuzlaci održali press

U Slobodi svjesni težine izazova protiv Posušja

Emir Dindić

Nakon derbija sa Sarajevom i remija na Bilinom polju, pred fudbalerima Slobode je novi izazov. Kao domaćini Crveno – crni će u Banovićima dočekati ekipu Posušja. 

Biće ovo prilika da izabranici trenera Adnana Jahića kojeg zbog suspenzije neće biti na klupi pokušaju osvojiti nove bodove i zauzmu još bolje mjesto na premijerligaškoj tabeli.

"Što se tiče sutrašnje utakmice, pripremamo se kao i pred svaku drugu. Svjesni smo toga da nas čeka jedna teška utakmica. Posušje je dobra ekipa u čijem sastavu ima mnogo iskusnih igrača koji igraju duže vremena zajedno uz prinove koje su doveli", rekao je Jahićev pomoćnik Adnan Osmanhodžić te dodao:

"Analizirali smo ih kao i Sarajevo kada smo uzeli bod. Ono što nam niko ne može oduzeti je borbenost i angažman igrača na čemu im skidam kapu. Sigurno je da Posušje kao ekipa ne zaslužuje ovako malo bodova. Sigurno su kvalitetnija ekipa.

"Oni su imali utakmice sa Borcem, Tuzlom i Sarajevom gdje su se pokazali u dobrom svjetlu. Ovu sedmicu smo radili na maksimalnom angažmanu i nadam se da ćemo uz podršku naših navijača doći do uspjeha baš kao što je to bilo protiv Borca", poručio Osmanhodžić.

Osmanhodžić će sutra sa klupe predvoditi Crveno – crne protiv Posušaka s obzirom da glavni trener Jahić odrađuje suspenziju tri žuta kartona.

Oglasi

Junak derbija protiv Sarajeva, golman Semir Bukvić, takođe očekuje zahtjevan sraz sa gostima iz Hercegovine.

"Pred nama je teška i zahtjevna utakmica. Ipak, mi želimo ostvariti naš cilj, a to je pobjeda i nova tri boda. Ova utakmica možda nije toliko atraktivna kao što su to bile prethodne, ali neće biti ništa lakša od prethodnih“, objasnio je čuvar mreže Crveno – crnih.

Bukvić je u meču protiv Sarajeva bio junak kada je u 95. minuti odbranio penal i donio svom timu bod. Na upit očekuje li sličan ishod događaja i protiv Posušja, Bukvić kaže:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najsretniji bih bio kada bi neko drugi bio junak utakmice. Da dođemo do pobjede. Kao što sam ranije rekao, ja sam ovdje najmanje bitan, bitna je cijela ekipa, cijeli klub".
Struka Slobode računa na sve igračke snage osim golmana Filipa Erića. U roster se vraća Jasmin Osmić.

Utakmica Sloboda - Posušje igra se sutra (subota, 27. avgust) na stadionu u Banovićima sa početkom od 17:30 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ko je ribica?
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi