Svi čekaju poziv, a Coentrao "moli" da ne ide na Mundijal

Iskusni Portugalac ne želi u Rusiju

Svi čekaju poziv, a Coentrao "moli" da ne ide na Mundijal

Reprezentacija Portugala je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo, a u Rusiju će Portugalci doputovati u nadi da ponovo mogu "iz sjenke" napraviti veliki rezultat baš kao što je to bio slučaj prije dvije godine na Euru.

Svjetsko prvenstvo u dresu nacionalnog tima je san svakog dječaka, pa tako i svakog fudbalera. Ipak, čini se da je iskusnom beku Sportinga Fabiju Coentrau bilo dosta - barem za sada.

Naime, Coentrao ima realne šanse da se nađe na spisku putnika u Rusiju, ali je iskusni Portugalac apelovao na fudbalski savez svoje zemlje da ga ne uvrsti u selekciju koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

"Prošle sedmice sam, nakon mnogo razmišljanja, rekao taboru reprezentacije da osjećam da nisam u stanju predstavljati "Selecao" nakon iscrpljujuće sezone... Nikada neću okrenuti leđa svojoj državi i nadam se da ću u budućnost češće biti u stanju nastupati za reprezentaciju. Do tada ću uvijek navijati za našu selekciju, vidimo se uskoro... Sretno", poručio je 32-godišnji Coentrao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Coentrao je skupio 52 nastupa za Portugal, ali zbog povrede nije učestvovao u historijskom osvajanju Evropskog prvenstva prije dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi