Svi klubovi iz Bundeslige završili u karantinu

Sedam dana pred start prvenstva

Svi klubovi iz Bundeslige završili u karantinu

Admin Čaušević

Rukovodstvo njemačke lige (DFL) je nakon dozvole vlade odlučilo da se takmičenja u Bundesligi i Cvajti nastavi 16. maja nakon dvomjesečne pauze. 

Svi timovi su od danas u sedmodnevnom karantinu nakon što su prethodno testirani na koronavirus. Sve je to s ciljem da se smanji rizik od zaraze prije nego što se počnu igrati utakmice.

Bayern, Borussija Dortmund i Wolfsburg su izabrali hotele u svojim gradovima, dok neki klubovi kao što su Schalke 04 i Borussija Moenchengladbach koriste hotele u sklopu svojih stadiona. Bayer Leverkusen, Union Berlin i Paderborn su se odlučili za izolaciju van grada.

Igrači, treneri i ostali klupski uposlenici su nosili maske prilikom odlaska u karantin. U sobama će biti smješteni po jedan da se maksimalno smanji nepotrebni kontakt s drugim osobama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, cilj je bio da se fudbalska sezona u Njemačkoj završi do 30. juna, ali je odlazak Dynamo Dresdena u dvosedmični karantin doveo do promjena u kalendaru. Međutim, ostale utakmice će se igrati kako je i planirano.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti