Svi "lude" za Fekirom, ali Barcelona ga prati već mjesecima
Foto: EPA

Nabil Fekir kao alternativa za Coutinha

Svi "lude" za Fekirom, ali Barcelona ga prati već mjesecima

Barcelona je proteklog ljeta ostala bez Neymara, a može se reći i da je bila poprilično nauspješna na transfer tržištu, s obzirom da Katalonci nisu uspjeli realizovati transfer glavne mete, Philippea Coutinha.

Ipak, sjajni ofanzivni veznjak Lyona Nabil Fekir bi mogao biti ono što je potrebno Barci.

Ovaj fudbaler Lyona je 2015. godine proglašen najboljim mladim igračem francuske Lige 1, ali je tek u ovoj sezoni pokazao svu raskoš svog talenta. 

Sjajnim igrama u dresu Lyona je privukao pažnju svjetske fudbalske javnosti, ali čini se da je on već odavno na radaru čelnika Barce, te da se bliži momenat kada će Katalonci pokušati realizovati njegov transfer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema navodima španske Marce tehnički sekretar Barce Robert Fernandez je prošle sedmice bio u Lyonu kako bi uživo pratio Fekirovu partiju u pobjedi Lavova nad Evertonom u okviru Lige Evrope.

Ipak, svaki pokušaj Barce da dovede Fekira u svoje redove će sigurno naići na snažan otpor Lyona, jer je poznato da vlasnik Lavova Jean-Michael Aulas teško prodaje svoje igrače, te da će potencijalni transfer skupo koštati Katalonce.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi