Svi se mogu zahvaliti Wengeru, ali on ne!
Navijači Arsenala mu nikada neće oprostiti što je napustio Arsenal i potpisao za Chelsea iako se mnogo puta pokušao "opravdati".

Cole i dalje omražen kod navijača Arsenala

Svi se mogu zahvaliti Wengeru, ali on ne!

E. Čaušević

Francuski trener Arsene Wenger jučer je zvanično potvrdio da će na kraju ove sezone nakon 22 godine napustiti klupu Arsenala.

Iskusni stručnjak u Arsenal je stigao 1996. godine i nakon 22 godine odlučio je da je vrijeme da prepusti mjesto nekom drugom treneru. Wenger je s Arsenalom osvojio 17 trofeja, ali sigurno da će se najviše pamtiti titule prvaka Engleske s nezaboravnom generacijom.

Topnici su prije 14 godina postali prvaci Engleske bez jednog jedinog poraza u sezoni čime su oduševili fudbalski svijet. Član te generacije bio je i Ashley Cole koji je kasnije postao nepoželjan u Arsenalu nakon što je potpisao za Chelsea.

Cole danas igra za LA Galaxy, a odlučio je da se oglasi preko Twittera emotivnom porukom za Wengera. Naravno, navijači Arsenala su mu poručili da mu ni to neće pomoći da "opravda" izdaju odlaskom u redove Chelseaja prije više od deset godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Čovjek koji je vjerovao u mene i dao mi povjerenje da igram u sjajnom timu. Nikada neću zaboraviti razgovore koje smo imali i vjeru koju si imao u mene. Hvala ti na sjajnim uspomenama i želim ti puno sreće u budućnosti", poručio je Cole.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi