Svi se pitaju šta se dešava s Marcelom?

U veoma lošoj formi

Svi se pitaju šta se dešava s Marcelom?

Endin Čaušević

Jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu Marcelo baš i ne igra u posljednje vrijeme u najboljoj formi za Real Madrid.

Marcelo je prethodnih godina izrastao u jednog od najboljih igrača na poziciji lijevog beka, no ove sezone mu baš i ne ide. Brazilac se uklopio u sivilo igre kraljevskog kluba koji ove sezone ne pruža ni približno partije kao u prethodne dvije.

Da se Marcelo nalazi u veoma lošoj formi najbolje pokazuje statistika madridske Marce. Naime, Real Madrid je ove sezone primio čak 16 golova u La Ligi, a brazilski fudbaler je krivac za čak 40% posto primljenih golova.

Naime, Marcelo je kriv za šest golova koje je Real Madrid primio u dosadašnjem dijelu sezone, a sigurno najviše bole oni protiv Barcelone. Marca zamjera Marcelu da je previše ofanzivan, te da zbog toga često "ispada" u kontrama protivničkih ekipa. Mnogi su poručili Zinedineu Zidaneu da je možda vrijeme da Marcelo ostane nekoliko mečeva na klupi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi