Svi su bili u strahu i mislili da je izgubio svijest, a onda je Giggs priznao: "Malo je glumio"

Dobio ono što je htio

Svi su bili u strahu i mislili da je izgubio svijest, a onda je Giggs priznao: "Malo je glumio"

Endin Čaušević

Reprezentacija Velsa sinoć je odigrala 1:1 protiv Hrvatske na svom terenu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Velšani i dalje imaju šansi da se direktno plasiraju na EP kroz kvalifikacije, ali sinoćnji remi to je dodatno otežao. Hrvatska je imala vodstvo golom Vlašića, dok je remi domaćem timu donio Gareth Bale.

Sredinom prvog poluvremena nastao je muk na stadionu kada su se sudarili Domagoj Vida i Daniel James. Velšanin je nepomično ostao ležati na terenu, te je ljekarski tim ekspresno reagovao.

Izgledalo je kao da je Velšanin izgubio svijest, ali na sreću nije bilo ozbiljnije povrede. Na kraju je selektor Ryan Giggs priznao da je James glumio u nadi da će izvući kaznu za Vidu što je i uspio.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"James je pao i malo je glumio kada je bio na podu. Ljekarski tim je odmah reagovao i vidio da je sve bilo u redu. Uradili su čak i testove na poluvremenu i vidjeli da nije bilo potresa mozga. On im je rekao da se neće micati i htio je da sudija kazni igrača s kojim se sudario", rekao je Giggs nakon meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi