Svi su na Bernabeu dobili zvižduke osim Keylora Navasa
Razočaravajuća sezona je iza Kraljeva, jedna od najgorih u historiji kluba (Foto: EPA)

Oprostio se od Reala?

Svi su na Bernabeu dobili zvižduke osim Keylora Navasa

M. Šljivak

Real Madrid je porazom od Betisa (0:2) završio katastrofalnu sezonu.

Kraljevi su ostali bez trofeja, a klub je odigrao jednu od najlošijih sezona u historiji.

Navijači Reala su itekako bijesni. Jasno je to bilo u današnjoj utakmici protiv Betisa, kada su čak domaći navijači pozdravili drugi gol gostiju iz Seville.

Nije to bilo sve. Svaki kontakt sa loptom bilo kojeg fudbalera Reala ispraćen je zvižducima, a samo je jedan čovjek prošao bez uvreda i dobacivanja sa tribina.

To je sjajni kostarikanski golman Keylor Navas. Njemu su navijači Kraljeva, barem oni koji su ostali do kraja meča, uputili velike ovacije i samo su prema njemu iskazali velike simpatije i ljubav.

Lako bi se moglo desiti da je ovo bio posljednji meč za Kostarikanca na golu kraljevskog kluba. Najavljuje se mogućnost njegovog odlaska, a ako se to ispostavi kao tačno, otišao je iz kluba nagrađen velikim ovacijama.

Navas je pet godina član Reala. Stigao je iz Leventea nakon Svjetskog prvenstva 2014. godine, gdje je briljirao i ispostavio se kao veliko pojačanje.

Samo u prvoj i posljednjoj sezoni nije bio broj jedan na golu. Omiljen je kod trenera Zinedinea Zidanea, ali čini se kako će ovog ljeta napustiti klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno je za madridskog velikana odigrao 162 utakmice i osvojio je apsolutno sve.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi