Svi su se poredali da zaustave Sona, ali nije bilo spasa

Majstorija zvijezde Tottenhama

Svi su se poredali da zaustave Sona, ali nije bilo spasa

Edmir Škorić

Reprezentacija Južne Koreje ugostila je danas Kostariku u prijateljskom meču, a završen je bez pobjednika (2:2).

Južnokorejska reprezentacija bila je favorit, ali se na kraju spašava poraza protiv dobre gostujuće selekcije.

Prvi gol na meču postigao je Hwang Hee-Chan u 28. minuti, ali je Bennette u 41. minuti izjednačio na 1:1, što je bio konačan rezultat prvog dijela.

Isti je igrač u 64. minuti postigao gol za 1:2. Kostarika ostaje s igračem manje jer je golman Alvarado isključen zbog namjernog igranja rukom izvan svog šesnaesterca.

Nekoliko minuta kasnije, slavlje domaćih. Zvijezda engleske Premier lige Son Heung-min postiže spektakularan gol iz slobodnog udarca.

Svi su igrači Kostarike nastojali da zaustave njegov udarac, poredali su se u živi zid, ali spasa nije bilo...

S obzirom na se prikazano, pravo je čudo da na ovom meču nismo vidjeli još neki pogodak, a i čudno je da je Južna Koreja ostala bez pobjede s obzirom na to da je bila mnogo kvalitetniji rival na terenu.

[twitter]https://twitter.com/InsideSpurs1/status/1573294795937976320[/twitter]

Top Komentari

Ovo je gol za udzbenike kako treba izvesti slobodan udarac, bravo za Son-a, zaboravio sam kad je Pjanic dao gol iz slobodnog udarca, bilo je to davno.
2 0
AcMilan_rosoneriBosna
Odličan gol bravo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi