Svi žele da Mane večeras postigne pogodak i da ispiše novu stranicu Liverpoolove povijesti

Pred rekordom

Svi žele da Mane večeras postigne pogodak i da ispiše novu stranicu Liverpoolove povijesti

Edmir Škorić

Utakmicom Liverpool - Norwich večeras počinje nova sezona engleske Premier lige.

Liverpoolu je izmakla titula prošle sezone, ali su uspjeli da osvoje Ligu prvaka. Ove pak Jurgen Klopp želi da pokori Premier ligu i da konačno sruši Manchester City.

Već na startu zanimljiv meč, pošto Redsi dočekuju Norwich, koji se vratio u elitni rang engleskog nogometa i u čijem dresu igra i bh. reprezentativac Mario Vrančić.

"Meni se čini da će sezona biti drugačija jer je bila velika razlika između Cityja i nas s jedne i ostalih momčadi s druge strane. Djeluje da će biti neizvjesnije nego prošle sezone. Moramo pobjeđivati i s time početi već od petka", rekao je Klopp.

Večeras zanimljiv rekord napada i Sadio Mane. Senegalac je u protekle tri sezone zabio na svakoj od uvodnih utakmica u Premier lige.

Uspije li u tome i večeras, srušit će rekord Teddyja Sheringhama, kome je za nogom pošlo da zabije po gol na četiri uvodna premierligaška meča.

Mane će uz Salaha i Roberta Firmina i ove sezone biti predvodnik sjajne generacije Redsa, mada je za razliku od većine saigrača imao manje vremena za odmor, pošto je nastupao na Afričkom kupu nacija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prošle sezone Mane je postigao dva gola u 4:0 pobjedi Redsa protiv West Hama u prvom kolu, u sezoni 2017/18 pogađao je u 3:3 remiju s Watfordom, a u sezoni 2016/17 postigao je gol u 4:3 pobjedi nad Arsenalom.

Postigne li i večeras pogodak, postaće dakle prvi igrač Liverpoola koji je uspio da se upiše u strijelce u uvodna četiri kola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SrcuDragaBojaPlava
zar nece izjednaciti ne srusiti
1 0
crni1000
Ne zele svi, ja zelim da vrancic zabije
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi