Švicarac nakon brutalnog sudara glavama ostao nepomično ležati na terenu

Oba igrača su ipak nastavila utakmicu

Švicarac nakon brutalnog sudara glavama ostao nepomično ležati na terenu

S. Pašalić

Švicarska je danas pobjedom protiv Gruzije u gostima od 2:0 otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Golovima Zubera u 57. minuti i Zakarije u 80. minuti Švicarci su upisali prva tri boda. Ipak, ovaj meč je obilježila situacija u kojoj je došlo do brutalnog sudara glavama igrača Švicarske i Gruzije.

Igrač Švicarske Fabian Schar je ostao bez svijesti nakon sudara sa Gruzijcem Jemalom Tabidzeom u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

27-godišnji Švicarac je odmah nakon sudara ostao nepomično ležati na leđima i raširenih ruku što je dovelo do brze reakcije njegovih saigrača koji su strahovali da je progutao jezik i da bi mogao ostati bez zraka.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon ukazane pomoći medicinskog tima Schar je nastavio igrati, kao i Tabidze koji je zaradio posjekotinu zbog koje je morao igrati sa zavojima na glavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi