Švicarci bez prave realizacije, Rumuni izvukli bod

Euro 2016

Švicarci bez prave realizacije, Rumuni izvukli bod

E. Škorić

U prvoj utakmici drugog kola grupe A Evropskog prvenstva snage su odmjerili Rumunija i Švicarska. 

Nakon pobjede nad Albanijom, Švicarsku je čekala još jedna teška utakmica protiv Rumunije, koja je tražila svoje prve bodove na Euru.

Na početku utakmice Haris Seferović je imao dvije sjajne šanse, ali nije uspio da ih iskoristi. 

Uslijedila je kazna u 17. minuti, kada je dosuđen penal u korist Rusije. Bogdan Stancu je matirao Yanna Sommera za slavlje rumunskih igrača i navijača.

Rumuni su imali nekolicinu opasnih napada, no možemo reći da je Švicarska bila bolja selekcija na terenu. 

U nastavku, očekivano, potpuna dominacija Švicarske, dok su igrači u žutim dresovima na sve načine pokušavali da se odbrane. No, nisu dugo sačuavli prednost od jednog gola.

U 57. minuti Admir Mehmedi je silovitim udarcem matirao rumunskog golmana. Nakon tog gola, potpuna opsada gola Rumunije, koja se povukla na svoju polovicu.

Od 21 sat igra se druga utakmica drugog kola u grupi A, a sastaju se domać 


Bogdan Stancu Penalty Goal - Romania 1 - 0... by football-zip
Admir Mehmedi Super Goal - Romania 1 - 1... by football-zip

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi