Švicarskoj gol dovoljan, revija promašaja u Lensu

Evropsko prvenstvo

Švicarskoj gol dovoljan, revija promašaja u Lensu

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Švicarske savladala je Albaniju s 1:0 u meču prvog kola grupe A Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Samo pet minuta trebalo je Švicarskoj da dođe do vodstva. Nakon što je Xherdan Shaqiri izveo korner, Fabian Schar je glavom pogodio za slavlje Švicarske, u čijim redovima igra čak petorica Albanaca.

Seferović je u 15. minuti bio u dobroj poziciji, ali je šutirao ravno u Berishu. Albanija je imala stopostotnu priliku u 31. minuti, Hysaj je proigrao Sadikua, koji je izašao jedan na jedan sa Sommerom, a ovaj sjajno brani.

Pet minuta kasnije Lorik Cana je rukom igrao ispred svog šesnaesterca, dobio je drugi žuti, pa su Albanci ostali s desetoricom na terenu. 

Seferović je u osmoj minuti nastavka imao još jednu dobru poziciju, opet se Berisha sjajno snašao na albanskom golu. Nastavio je igrač bh. korijena da promašuje i u 66. minuti.

Opet je izašao jedan na jedan, ali Berisha brani i ostaje 1:0. Švicarci su do kraja igrali na kontre, Albanija nije smogla snage da s igračem manje dođe do makar boda.

Nakon serije domaćih promaša, rezervista Ghashi je izašao sam na Sommera, moga da bira, a onda je promašio. Mogla je Albanija da proslavi veliki bod...

Ovo je bio 10. nastup Švicarske na Evropskim prvenstvima i druga pobjeda, te prvi poraz u prvom zvaničnom nastupu Albanije na nekom velikom prvenstvu.

Švicarska - Albanija 1:0

Švicarska: Sommer; Lichsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez; Behrami, Dzemaili, G Xhaka, Shaqiri, Seferovic, Mehmedi.

Albanija: Berisha; Hysaj, Mavraj, Cana, Agolli; Xhaka, Kukeli, Abrashi; Roshi, Lenjani; Sadiku. 





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti