Švicarci rutinski savladali Japan

Prijateljski susret

Švicarci rutinski savladali Japan

Selekcije koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu igraju svoje posljednje prijateljske oglede pred put u Rusiju, pa su danas snage odmjerile reprezentacije Švicarske i Japana.

U susretu odigranom u Luganu Švicarska je dosta lagano došla do trijumfa rezultatom 2:0.

Bolje su Švicarci i otvorili susret, pa su nakon početnog ispitivanja snaga počeli stvarati opasne prilike pred golom Japana. Prvu ozbiljniju je propustio Embolo u 37. minuti susreta kada nije uspio pospremiti loptu u mrežu protivnika iz odlične situacije.

Ipak, nedugo nakon toga Švicarska stiže do vodstva. Igrala se 40. minuta kada je Embolo iznudio penal, a siguran sa bijele tačke bio Ricardo Rodriguez za 1:0.

Švicarci su bili bolji i drugom poluvremenu u kojem međutim nije viđeno previše uzbuđenja. Ipak, u 82. minuti Haris Seferović kruniše sjajnu akciju svoje ekipe za konačnih 2:0. Prethodno mu je Moubandje odlično spustio loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije