"Naša zemlja je bila u ratu sa Srbijom, igraćemo do granice bola"
"Provokacije" na račun Srbije pred duel na Mundijalu (Foto: EPA)

Shaqiri i Xhaka pred nastup na SP

"Naša zemlja je bila u ratu sa Srbijom, igraćemo do granice bola"

Midhat Šljivak

Veliku pažnju na Svjetskom prvenstvu izazvaće duel selekcija Švicarske i Srbije koji se 22. juna igra u Kaljingradu u okviru grupe E.

U selekciji Švicarske nastupa nekoliko fudbalera koji dolaze sa Kosova, pa će njima duel protiv Srbije biti više od utakmice.

Glavni švicarski igrači Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka posebno su motivisani za ovaj meč i najavlju da će svim silama ići na pobjedu.

"Mnogi pričaju o toj utakmici i povezuju je sa politikom. To je normalno jer je nekoliko nas sa Kosova. Naša zemlja je bila u ratu sa Srbijom, ali ja ću se truditi da budem fokusiran na meč i da dođemo do pobjede", rekao je Shaqiri.

Xhaka je poručio kako će igrati do granice bola.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Srbija je neugodan protivnik. Sada ne mogu ništa da obećam osim da ćemo igrati do granice bola. 'Kidaćemo' za pobjedu poručio je vezista Arsenala.

Pored Shaqirija i Xhake na Kosovu je rođen i Valon Behrami koji se za sada nije oglašavao.

Top Komentari

Eddie Whitfield
Da Bakir Izetbegovic igra za Svicarsku on bi srpskoj reprezentaciji dao da preuzmu pola terena i dao bi im lijevo krilo da slobodno djeluju sa te teritorije.
25 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi