Švicarci se rastali s Vladimirom Petkovićem, preuzeo je francuski klub

Novi trener Bordeauxa

Švicarci se rastali s Vladimirom Petkovićem, preuzeo je francuski klub

E. Škorić

Nakon sedam uspješnih godina na klupi reprezentacije Švicarske, Vladimir Petković kreće u jednu sasvim novu trenersku avanturu.

Naime, Švicarci su večeras potvrdili kako je Petković novi trener francuskog Bordeauxa s kojim će potpisati ugovor na tri godine.

Pomalo iznenađujuća vijest s obzirom da nije bilo nikakvih naznaka da će Petković napustiti Švicarsku i još manje da će sjesti na klupu Bordeauxa koji se takmiči u francuskoj Ligi 1.

Sarajlija je prije Švicarske trenirao Lazio, Sion, Samsunspor, Young Boys, Lugano, Bellinzonu. U trenerskoj karijeri je, između ostalog, osvojio Kup sa ekipom Lazija u sezoni 2012/13.

Kao igrač je igrao u mnogim timovima, ali je ponikao u FK Sarajevo. Najveći dio svoje igračke, kao i trenerske karijere proveo je u svojoj drugoj domovini Švicarskoj.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovog ljeta vodio je Švicarce na Evropskom prvenstvu i njegov tim je šokirao Francuze u osmini finala, ali je ispao u četvrtfinalu od Italije.



Top Komentari

Erikdier21
Škoriću ja bih se zakleo da su ispali od Španije a ne od Italije ali eto ako ti tako kažes onda je red da ti vjerujemo
21 0
Savage
Prvo bih sa malim zakasnjenjem jer nisam bio par dana da pozelim svim Bosnjacima Islamima sirom svjeta BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN. (Ali nisam promasio dorucak kod prijatelja kao i on kod mene kada je Bozic). Zelim da budete zdravi i sretni da docekate sto vise Bajrama. Iskreno i od srca.
A ove greske su vec postale jos mnogo vise ucestalije i cak mnogo vise naziva teksta veoma amaterski i skidaju in.
@sarajevo19 cestitke brate.
20 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi