Preporodio se i podsjeća na najbolje dane: BiH ima petog najboljeg asistenta van Liga petice

Je li vrijeme za povratak u reprezentaciju?

Preporodio se i podsjeća na najbolje dane: BiH ima petog najboljeg asistenta van Liga petice

Admin Čaušević

S nestrpljenjem se očekuje spisak Dušana Bajevića za martovski baraž u kojem će Bosna i Hercegovina razigravati za Evropsko prvenstvo. 

Iako se još uvijek nagađa i pretpostavlja povratnik u reprezentaciju BiH će navjerovatnije biti Miroslav Stevanović, jedan od najboljih fudbalera švicarske Superlige. 

Stevanović je prije skoro tri godine potpisao za Sevette, ovaj klub je uveo u društvo najboljih i bio je najbolji fudbaler Challenger lige. U Švicarsko je doživio potpunu renesansu i podsjeća na svoje najbolje dana kada je bio član Seville. 

Zvorničanin je ne računajući fudbalere iz Lige petice pet asistent Evrope. Na 21 utakmici skupio je 11 asistenacija. Od njega su uspješniji James ForresT (Celtic/16), Ruud Vormer (Club Brugge/14), Michael Liendl (Wolfsberger/14) i Hakim Ziyech (Ajax/13). 

Stevanović je zabio i četiri gola i među najzaslužnijim je zašto se Servette drži u vrhu tabele i konkuriše za izlazak na evropsku scenu. Za vikend je zabio prekrasan gol protiv Basela. 

Inače, najviše asistencija u dosadašnjem dijelu sezone kada su u pitanju ligaška takmičenja ima fudbaler Manchester Cityja, Kevin De Bruyne. Belgijanac je svojim saigračima asistirao 17 puta.

Top Komentari

konjnakvadrat
Ovog momka treba pozvati, ima mjesta u ovoj reprezentaciji, cak moze odigrati na poziciji desnog beka, bolji je od Kvrzica na tom mjestu
5 2
BiHScout
I njega i huseina balica iz linza dok ga nije austrija pozvala, raketa , a zna i zabiti, ubio covjek francusku u21
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti