Na današnji dan odigrali smo najbolju prijateljsku utakmicu u historiji, a šta danas da očekujemo?

Savladali smo Švicarsku

Na današnji dan odigrali smo najbolju prijateljsku utakmicu u historiji, a šta danas da očekujemo?

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 na Bilinom polju igra prijateljsku utakmicu protiv Luksemburga.

Na današnji dan prije šest godina naša je selekcija odigrala vjerovatno svoju najbolju prijateljsku utakmicu u historiji, a u pitanju je meč protiv Švicarske u Cirihu kada smo slavili rezultatom 0:2.

Furiozno smo ušli u utakmicu i vezali pet kornera uz nekoliko šansi, a dominacija na otvaranju meča krunisana je majstorskim pogotkom Edina Džeke nakon sjajnog dodavanja Senada Lulića.

Iz prvog poluvremena može se izdvojiti i jedan sukob Seada Kolašinca s reprezentativcem Švicarske Steffenom, ali sve se brzo smirilo.

Drugo poluvrijeme donijelo nam je i drugi pogodak naše reprezentacije. U 57. minuti je loptu namjestio Miralem Pjanić i fantastično skinuo paučinu s gola Sommera.

Na kraju smo mogli i do ubjedljivije pobjede, ali se Muhamed Bešić spetljao pred golom domaće ekipe, koja je, sudeći prema navijačima na stadionu, bila gost na ovom meču.

Iz tadašnje ekipe danas su u konkurenciji samo Edin Džeko i Sead Kolašinac, uz Ibrahima Šehića koji nije branio protiv Švicarske, ali ne očekuje se da bilo ko od njih trojice večeras protiv Luksemburga bude u početnoj postavi.

Podsjetimo, četiri dana prije utakmice sa Švicarskom upravo smo igrali s Luksemburgom što je bila naša posljednja utakmica s njima i slavili smo s 0:3 pogocima Đurića, Pjanića uz autogol Channota.

Naravno, najupečatljivija je ostala još jedna majstorija Pjanića iz slobodnog udarca protiv reprezentacije države u kojoj je naučio prve fudbalske korake.

Top Komentari

Tas14
Potrebno je posložiti kockice ASAP. Smjeniti Peteva, promjeniti ovu defanzivnu formaciju jer nam nema sredine i samo se lopta napucava na Dzeku… Petev se ufurao da nemamo krila ali mozemo komotno igrati 4-4-2 ili 4-3-3 (Stevanovic i Menalo krila) + treba moliti Viscu da se vrati u repku. Za savez je suvišno govoriti.
3 0
user1647539682
Volio bih da izgubimo i veceras nemam nista protiv momaka samo ne bil se ovaj petev smrdo otjero ...Nije mu tu mjesto nikad ni bilo ..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi