Švicarska na korak od plasmana u Rusiju
Foto: EPA

Slavili u Belfastu protiv Sjeverne Irske

Švicarska na korak od plasmana u Rusiju

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Švicarske pobijedila je kao gost Sjevernu Irsku u Belfastu sa 1:0 i tako je selekcija Vladimira Petkovića došla na korak od plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Švicarci su briljirali u grupnoj fazi takmičenja. Ipak, devet pobjeda ih na kraju nije odvelo direktno na Mundijal, kojeg traže preko dvomeča sa Sjevernom Irskom.

Večeras je selekcija Vladimira Petkovića pokazala da zaslužuje igrati u Rusiji i zasluženo su slavili pobjedu u prvom meču sa 1:0.

Trenutak odluke u ovom duelu desio se u 58. minuti. Dosuđen je penal za Švicarce, protesti domaćih nisu urodili plodom, a precizan izvođač je Ricardo Rodriguez za prednost od 0:1.

Mogla je Švicarska i uvjerljivije slaviti jer su imali još nekoliko dobrih šansi. Ipak, pobjedi ne treba gledati u zube i Švicarci su na korak od plasmana u Rusiju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvalifikacije za SP, prva utakmica:

S. Irska - Švicarska 0:1 (Rodriguez 58'p)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi