Švicarska poništila negativni rekord star 28 godina

Dva poraza na otvaranju kvalifikacija

Švicarska poništila negativni rekord star 28 godina

Fudbalska reprezentacija Švicarske poražena je i u drugom kvalifikacionom susretu, a izabranici Vladimira Petkovića izgubili su na gostovanju kod Slovenije 1:0. 

Minimalna pobjeda Zmajčeka značila je u prevodu najlošiji start Švicarske u jednom kvalifikacionom ciklusu u posljednjih 28 godina.

"Srećom gledali ste svi utakmicu. Rezultat uopšte ne odgovara onome što smo prikazali na terenu", rekao je švicarski selektor Vladimir Petković.

Rođeni Sarajlija tako je poništio negativni rekord nekadašnjeg selektora Daniela Jeandupeuxa koji je na početku svog ciklusa upisao dva minimalna poraza od Turske i Njemačke. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ovo je loš start. I to trebamo sebi tako predstaviti. Ipak, sada se moramo što je prije moguće uzdići i pokazati da smo ekipa koja zna davati golove", istakao je Petković.

"Poraz neće imati velike konsekvence. Učinit ćemo što je u našoj mogućnosti kako bi se vratili u igru za plasman. Moramo pokazati da pored toga što igramo dobro da znamo pobjeđivati", rekao je Petković nakon poraza od Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.