Švicarska slavila na Poljudu, remi Srbije i Irske

I susjedi igrali svoje prijateljske utakmice

Švicarska slavila na Poljudu, remi Srbije i Irske

Edmir Škorić

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je na Poljudu od Švicarske s 4:2. 

Bio je to loš debi Igora Štimca na klupi Vatrenih. Švicarci su poveli u 11. minuti, kada je Xhaka ostao na desetak metara i jednu odbijenu loptu zakucao u mrežu. 

 

Hrvatska je izjednačila u 20. minuti. Eduardo da Silva je volejem s 12 metara matirao švicarskog golmana za 1:1. Samo 17 minuta kasnije, gosti ponovo vode. Tranquillo Barnetta je bio strijelac.

 

Rezervista Gavranović u šestoj minuti nastavka pogađa za 3:1, ali Vatrene u igru vraća Da Silva drugim pogotkom u 64. minuti. Ipak, sve je Gavranović riješio desetak minuta prije kraja utakmice.

 

Iako je srbijanski selektor Siniša Mihajlović najavio samo pobjedu, Srbija je na Marakani odigrala bez golova s Republikom Irskom.

 

Zato je golova, čak sedam, bilo u duelu Slovenije i Rumunije. Domaćin je slavio s 4:3.

 

Prijateljske utakmice: 

Hrvatska - Švicarska 2:4 (Eduardo 20, 64/ Xhaka 11, Barnetta 37, Gavranović 51, 81)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Srbija - Irska 0:0

Slovenija - Rumunija 4:3 (Cesar 4, Dedić 51, 60, Kirm 70/ Papp 56, Torje 68, Grozav 80)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.