Fantastičan meč u Bakuu: Švicarska i Vels podijelili bodove

Na kraju rezultat bio 1:1

Fantastičan meč u Bakuu: Švicarska i Vels podijelili bodove

E. Čaušević

Reprezentacije Švicarske i Velsa remizirale su danas (1:1) okviru prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Prvu šansu na današnjoj utakmici vidjeli smo u 15. minuti kada je zaprijetila selekcija Velsa. U prilici je bio Moore koji je pokušao glavom nakon kornera, ali je Sommer uspio da odbrani njegov udarac.

Međutim, nakon toga Švicarci su bili nešto opasniji. Švicarska je prvu šansu imala u 21. minuti kada je nakon kornera pokušao Schar, no Ward je odbranio njegov pokušaj.

Samo šest minuta kasnije nova šansa za Švicarsku. Ovaj put u prilici je bio Haris Seferović koji je odlično šutirao, ali lopta odlazi pored gola Velsa.

Švicarska je novu šansu imala u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Embolo uposlio Seferovića, ali ovaj napadač ponovo šutira van okvira gola protivničkog tima.

Ekipa Švicarske odlično je počela i drugo poluvrijeme. Fantastičnu šansu u 48. minuti imao je Embolo koji je izašao sam ispred gola Velsa i odlično šutirao, no Ward je ponovo sjajan.

Oglasi

Međutim, u nastavku akcije nakon kornera Embolo je bio najviši u petercu Velsa i sjajno pogađa glavom za 1:0 i vodstvo reprezentacije Švicarske.

Švicarci su se nakon vodstva malo povukli što su Velšani znali da iskoriste. Vels je imao incijativu na sredini terena i uspjeli su da dođu do izjednačenja.

Naime, u 74. minuti Morrell sjajno centrira s desne strane, a Moore se odlično snalazi i glavom pogađa mrežu Švicarske za 1:1.

Švicarska prijeti četiri minute kasnije kada je Embolo pokušao glavom, no ovaj put lopta ide iznad prečke. U 85. minuti Švicarska je povela sa 2:1 golom Gavranovića, ali ovaj pogodak opravdano je poništen zbog ofsajda.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, te su reprezentacije podijelile bodove što je čini se bio najrealniji ishod.

U ovoj grupi nalaze se još Italija i Turska koji su svoj meč igrali sinoć, a Azzurri su pobijedili sa sigurnih 3:0 i nalaze se na prvom mjestu na tabeli grupe A.

Promo

Top Komentari

JuventinoBK
Kurcina nama svima. ****m li ti drzavu bosnu ****m jok temelj, da eura ne mogu gledat. Sve vam ****m u picku
5 5
Saimai1316
U svakom slucaju dobra utakmica,svicarci puno bolje odigrali,wels cekao al super utakmica
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi