Svjetska zvijezda uništena anksioznošću i depresijom: 'Izgleda kao zombi...'

Supruga Di Marije vrlo zabrinuta

Svjetska zvijezda uništena anksioznošću i depresijom: 'Izgleda kao zombi...'

Na neke fudbalere period izolacije zbog pandemije koronavirusa ostavio je vrlo teške posljedice. 

Izolacija je trajala zaista jako dugo, posebno za one igrače koji su se vraćali kući u vrijeme pandemije pa onda opet u klubove nakon što im je dopušteno. Tako su u nekoliko navrata morali prolaziti kroz 14-dnevni karantin tokom kojeg nisu smjeli napuštati svoje domove. Osim toga, u većini zemalja bio je prisutan i policijski čas što je kod nekih moglo da dodatno pogorša psihičko stanje.

Jedan od igrača koji su potpuno potonuli psihički nakon svega je Angel Di Maria. Veznjaku PSG-a je izolacija vrlo teško pala i želio je pošto - poto da se vrati u normalu.

Kako prenosi list Le Parisien, Di Maria je u prethodnom periodu patio od nesanice, a kako su dani odmicali javljali su se i problemi psihičke prirode. Anksioznost je jedan od tih problema, sve teže podnosi stres, a napada ga i vrlo neugodna bolest zvana depresija.

Ovakve navode medija potvrdila je i supruga Jorgelina Cardoso kazavši kako se zvijezda Parižana u posljednje vrijeme ponaša kao zombi. Ona nije željela biti preciznija i konkretnija ali jasno je kako njenom suprugu itekako nedostaje normalan život koji naravno uljučuje i redovne fudbalske aktivnosti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Di Maria će morati još pričekati prije nego što se vrati treninzima i utakmicama jer je prvenstvo u Ligu 1 prekinuto ranije, a njegov tim proglašen je za prvaka.

Prije suspenzije sezone on je pružao sjajne partije jer je u svim takmičenjima imao ukupno 11 golova i čak 21 asistenciju. 

Top Komentari

Hz rajvosa
Jadan nezna šta će od miliona
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi