Kinezi u TV prenosu Mundijala nikada ne prikazuju navijače na tribinama, a sada se zna i zašto

Ne žele da pokrenu nezadovoljstvo svog naroda

Kinezi u TV prenosu Mundijala nikada ne prikazuju navijače na tribinama, a sada se zna i zašto

E. Čaušević

Svjetsko prvenstvo u Kataru donijelo nam je nekoliko nevjerovatnih priča, a najnovija stiže nam čak iz Kine gdje se uveliko prati Mundijal na kojem njihova reprezentacija ne učestvuje, no svi su bili u čudu kada su saznali da se u prenosima mečeva u Kini uopšte ne prikazuju navijači na tribinama i sada je stiglo objašnjenje zašto je to tako.

Svakodnevno možemo da čujemo zaista nekoliko nevjerovatnih priča koje su vezane za Svjetsko prvenstvo u Kataru i sigurno je da će se ovaj Mundijal dugo pamtiti zbog svih tih stvari.

Pored svih kontroverzi oko Mundijala koje traju već sedmicama pojavljuju se i priče koje nas znaju nasmijati, ali i one priče koje mnoge ostave bez teksta.

Ovaj put u centru pažnje našli su se ljubitelji fudbala u Kini koji baš i ne mogu uživati u direktnim TV prenosima utakmica kao svi ostali navijači širom planete i to zbog bizarnog razloga.

Već nekoliko dana špekuliše se o tome da su TV prenosi mečeva Svjetskog prvenstva dosta drugačiji u Kini nego u ostatku svijeta, a sada je objašnjeno i zašto gledatelji u toj zemlji vide neke druge kadrove tokom utakmica.

Naime, potvrđeno je da svi oni koji u Kini prate prenose mečeva iz Katara ne mogu u toku utakmice uopšte da vide kadrove koji prikazuju navijače na tribinama.

Oglasi

Navijači su prikazani jedino kada kadar ne može dovoljno da ih zumira i da se oni jasno vide, a dok svi mi u ostatku svijeta vidimo kadrove navijača koji budu u krupnom kadru u tom trenutku u Kini ide neka druga slika.

Kada se prikažu navijači u krupnom kadru tada navijači u Kini u direktnom prenosu vide kadrove igrača na terenu ili trenera, a kako to funkcioniše najbolje se vidjelo na sinoćnjem meču Hrvatska - Kanada.

Na Twitteru se pojavio video kako izgleda prenos meča Svjetskog prvenstva u Kini i ostatku svijeta i jasno je da se navijači u krupnom kadru uopšte ne vide, a ubrzo je postalo jasno i zašto je to tako.

Oglasi

Naime, u Kini ne žele da njihov narod vidi kako u Kataru niko ne nosi zaštitne maske zbog koronavirusa i ne žele da to izazove nezadovoljstvo u njihovoj zemlji gdje je zaštitna maska i dalje obavezna.

Oni tako izbjegavaju kadrove u kojima se vide navijači bez zaštitne maske što je mnoge ostavilo bez teksta.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, i kada su tribine previše blizu i ide "normalan" kadar s glavne kamere onda Kinezi zamagle dio na tribini gdje se vidi da navijači ne nose maske.

[twitter]https://twitter.com/EpistemicSword/status/1595544597710737409[/twitter]

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Treba i kod nas isto uvesti..nama su KVALIFIKACIJE isvjetsko i evropsko prvenstvo..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi