Zla sudbina i loše godine: Livaja nije mogao sakriti emocije nakon današnjeg gola
Fudbaler Hajduka gol posvetio nedavno poginulom ocu.

Zna se kome je posvetio prvijenac na Mundijalu

Zla sudbina i loše godine: Livaja nije mogao sakriti emocije nakon današnjeg gola

E. Ganibegović

Marko Livaja danas je postigao svoj prvi gol na Svjetskim prvenstvima, a u izjavi nakon utakmice otkrio je i kome ga je posvetio.

Hrvatska je danas u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva s 4:1 savladala Kanadu i došla na korak do prolaska u osminu finala.

Nije dobro krenulo po Vatrene jer je Davies već u drugoj minuti doveo Kanađane u vodstvo.

Ipak, Kramarić je izjednačio u 36. minuti, a u smiraj prvog poluvremena Marko Livaja donosi potpuni preokret Vatrenima, a u drugom dijelu su Kramarić i Majer samo potvrdili pobjedu.

Livaja je tako postao prvi igrač Hajduka u historiji koji je zabio na jednom Mundijalu, a nakon utakmice je otkrio i kome posvećuje gol.

"Gol posvećujem pokojnom ocu. Bio sam dosta vezan za njega i bilo je teško sve to da preživim. Kad si dijete maštaš o ovakvoj sceni i davanju gola. Na kraju je to bio bitan gol za preokret, ali ništa još nije riješeno", rekao je napadač Hajduka nakon utakmice.

Podsjetimo, Livajin otac je nedavno smrtno stradao u jednoj saobraćajnoj nesreći, a dan nakon toga je Livaja stisnuo zube i odigrao utakmice u HNL i bio strijelac za svoj Hajduk.

"Danas smo odigrali odličnu partiju. Doživjeli smo rani šok, ali reagovali smo odlično i ispunili sve zadatke selektora. Zaslužena pobjeda. Pokazali smo karakter, snagu i kvalitet", dodao je Livaja, te najavio meč s Belgijom:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ništa nije riješeno. Belgija je iskusna ekipa i nadam se da ćemo odigrati kao danas."

Pozicija Tim Broj utakmica Bodovi Gol-razilka
1. Hrvatska 2 4 4:1
2. Maroko 2 4 2:0
3. Belgija 2 3 1:2
4. Kanada 2 0 1:5

U posljednjem kolu Hrvatska, dakle, igra protiv Belgije i bit će joj dovoljan bod za siguran prolazak u osminu finala gdje se, za sada, sigurno plasirala samo Francuska. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije