Svraka: Sarajevu su navijači prednost, ali i pritisak

Vezista Olimpika pred Sarajevo

Svraka: Sarajevu su navijači prednost, ali i pritisak

Samir Mlaćo

Nekadašnji kapiten Željezničara Muamer Svraka jedno je od pojačanja Olimpika u zimskom prelaznom roku. 

Svraka će biti veliko pojačanje za vezni red tima sa Otoke, a na današnjoj press konferenciji medijima je govorio o duelu sa Sarajevom, atmosferi u ekipi, te samoj Premijer ligi. 

"Prethodna sedmica je prošla jako dobro, radili smo jako dobro i zaboravili utakmicu sa Radnikom. Od srijede razmišljamo samo od Sarajevu, te nam je to dobra prilika da pokažemo da je u Bijeljini bio samo loš dan. Nama je motiv svaka utakmica, ne samo Sarajevo. Ne igra nam preveliku ulogu ko je sa druge strane, jer nemamo vremena za kalkulacije. Nemamo prostora za to, svaku utakmicu moramo dati maksimum, ako želim da ostvarimo cilj, a to je opstanak u ligi", kazao je Svraka. 

Sarajevo će biti oslabljeno ne igranjem četvorice igrača, a među njima se nalazi i kapiten Haris Duljević.

"Sarajevo i kad igra loše pobijedi, ali su nekom pobjedonosnom nizu, te su to sve bile pobjede rezultatom 1:0. Slabe tačke su možda ne igranje tih igrača koji su dobili žute kartone. Nemaju oni preveliki roster, te nas ne mogu iznenaditi. Ako im je prednost navijači koji će biti na tribinama, to može biti i pritisak. U slučaju da krene loše sve se okreće na drugu stranu, te ono što je bila prednost postane pritisak. Tu vidim našu šansu", jasan je bio prvotimac Olimpika. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svraka je dodao je novi sistem Premijer lige trebao biti uveden prije pet godina, te je draž lige potpuno drugačija, a samim tim i kvalitet veći. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi