Labudovi zakazali najskuplju utakmicu u svijetu fudbala

Elminisali Barnsley

Labudovi zakazali najskuplju utakmicu u svijetu fudbala

H. Zilić

Fudbaleri Swansea drugi su finalisti play offa Championshipa.

U revanš utakmici remizirali su sa Barnsleyem rezultatom 1:1, ali u prvom meču Labduovi su slavili sa 0:1.

Poveo je Swansea golom Grimesa u 39. minuti, a izjednačenje gostima donosi Woodrow u 71. minuti utakmice. Gosti su pokušavali doći do drugog gola koji bi im donio produžetke, ali odbrana domaćih je bila na visini zadatka.

Sa druge strane velški tim je izdržao i čekirao kartu za London i ostavio nadu za plasman u Premiership.

Swansea će tako na Wembleyu igrati najskuplju utakmicu u svijetu fudbala, tradicionalno finale play offa za plasman u Premiership, a protivnik će biti ekipa Brentforda, koja je u drugom polufinalu eliminisala Bournemouth.

Podsjetimo direktan plasman u Premiership osigurale su ekipe Norwicha i Watforda, dok elitu napuštaju Fulham, WBA i Sheffield United.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi